1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “İran’la Varılan Nükleer Anlaşma Hedefine Ulaşmıyor”
“İran’la Varılan Nükleer Anlaşma Hedefine Ulaşmıyor”

“İran’la Varılan Nükleer Anlaşma Hedefine Ulaşmıyor”

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İran’la Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi arasında imzalanan nükleer anlaşmanın hedefine ulaşmadığını savundu.

20 Nisan 2017 Perşembe 06:23A+A-

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin İran politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AA’da yer alan habere göre, Donald Trump yönetiminin İran politikasını tekrar gözden geçirdiğini aktaran Tillerson, “İran’ın provakatif eylemleriyle ABD’yi, bölgeyi ve dünyayı tehdit ettiğine dair elimizde çok net deliller var.” dedi.

İran’la ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya arasında 14 Temmuz 2015’te imzalanan nükleer anlaşmanın İran’ı durduramadığını söyleyen Tillerson, “İran’la varılan nükleer anlaşma hedefine ulaşmıyor.” diye konuştu.

Tillerson, Washington ve Tahran arasındaki ilişkiyi sadece nükleer anlaşma üzerinden değerlendirmeyeceklerini, İran’ın “bölgesel bir tehdit” de olduğunu kaydederek, “İran politikamızı kapsamlı bir şekilde gözden geçiriyoruz. Nükleer anlaşma gözden geçirdiğimiz unsurlardan sadece birisi.” ifadesini kullandı.

Tillerson, “İran, terörü destekleyen ülkeler listesinde en önde bulunuyor ve birçok yerde karışıklık çıkartarak ABD’nin çıkarlarını hiçe sayıyor.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT