1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İran’ı da Yedeğine Alan Putin, Hitler Mantığıyla Nereye Kadar Gidecek?
İran’ı da Yedeğine Alan Putin,  Hitler Mantığıyla Nereye Kadar Gidecek?

İran’ı da Yedeğine Alan Putin, Hitler Mantığıyla Nereye Kadar Gidecek?

Rusya, Akdeniz’e gönderdiği savaş gemileriyle yetinmeyip, İran ve Irak üzerinden Suriye’ye geçirdiği savaş uçakları ve helikopterleriyle, var gücüyle Suriye’yi bombardıman ediyor..

09 Ekim 2015 Cuma 15:12A+A-

Selahaddin E. Çakırgil / Diriliş Postası

Önce, 35-36 yıl öncelerde, İran’da Şahlık düzeninin yere çarpılıp İslam İnkılabı Hareketi’nin başarıya ulaştırıldığı günlerde, caddelerin kenarlarında, duvarlarda o görkemli inkılabın lideri İmam Khomeynî’den, büyük harflerle yazılmış bir düşündürücü bir sözü aktarayım:

’Amerika İngiltere’den beterdir! İngiltere, Şûrevî’den (Sovyetler Birliği/ Rusya’dan) beterdir! Sovyet Rusya, Amerika’dan beterdir! Hepsi, birbirinden beterdir!.’

 

Bu yazılardan bir diğeri de daha heyecan verici bir temenniyi dile getiriyordu:’Vahdeh..- Vahdeh.. İslamiyye.. (İslamî Vahdet, İslam Birliği..)’ 

*

Şimdi, bu sözlerle, değineceğimiz konunun ne gibi bir ilgisi var demeye bile insanın acı çekmeden değinmeye dili varmıyor..

Sözün burasında hemen Türkiye’nin dışsiyaseti de sorgulanabilir, -tabiî, sorgulanmalıdır da..-

Çünkü, doğrudur ki Türkiye, 60 küsur yıldan beri Amerikan –kapitalist emperyalizminin vurucu gücü olan NATO denilen bir askerî paktın üyesi.. Osmanlı geçmişinden bu yana, son 200 yıldan bu yana da, genel dışsiyaset  çerçevesi, Batı dünyası ile  birlikte olmak şeklinde belirlenmiştir..

Bu düzen, henüz de kırılabilmiş değil.. Ama, en azından, geçmişte olmayan bir şekilde, ilk kez, NATO dünyasına direnilmeye, kendine göre kurmaya çalıştığı düzenlemelere hemen teslim olmamaya çalışan, direnen bir Türkiye var bugün..

Bunu hele de şu Suriye Buhranı sırasında, NATO dünyasının, Türkiye’yi Suriye’ye kendi planlarına göre sürmek için hazırladığı plana karşı çıkmasıyla ve kendi şartlarını ileri sürmesi ve onlar yerine getirilmedikçe, oyuna girmeyeceğine dair kararlılığıyla gösterdi, Türkiye.. 

***

Yazının Devamı>>>