1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. İran’dan Sonra Husiler de Rusya’ya Üs Verecekmiş
İran’dan Sonra Husiler de Rusya’ya Üs Verecekmiş

İran’dan Sonra Husiler de Rusya’ya Üs Verecekmiş

Yemen'in devrik lideri Ali Abdullah Salih, yeni yönetim konseyinin ülkedeki askeri üsleri Rusya'ya açarak işbirliği yapabileceğini söyledi.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 21:57A+A-

Tunus’ta başlayarak bölge ülkelerine yayılan 'Arap baharı' ayaklanmaları döneminde devrilen ve Husilerle ortak hareket eden eski Yemen lideri Salih, Rus devlet televizyonu Rossiya 24'e röportaj verdi.

Yemen'in, hava ve donanma üslerini Rusya'ya açmaya hazır olduğunu belirten Salih, “Teröre karşı mücadelede elimizi uzatıp havaalanlarımız ve limanlarımız da dahil tüm tesislerimizi teklif ediyoruz. Tüm bunları Rusya Federasyonu'na sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın, Husi milislerine silah ambargosu uygulanmasını öngören bir BM kararının oylanması sırasında çekimser kalmış olmasına da gönderme yapan Salih, Moskova'nın BM Güvenlik Konseyi'ndeki rolünü 'yapıcı' olarak niteledi.

Rusya, Yemen savaşının başlamasından bu yana Yemen’le diplomatik ilişkileri devam ettiren tek büyük devlet olarak kabul ediliyor. Rusya’nın Yemen ile ilişkileri, Sovyetler Birliğinin dağılmasından önce Güney Yemen devletine kadar gidiyor. O zaman bağımsız olan Güney Yemen’de binlerce Sovyet askeri danışman ve eğitmen bulunuyordu.

Kaynak: Yemen Sahnesi

HABERE YORUM KAT