1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'dan ABD'ye Süleymani’yle İşbirliği Tavsiyesi!
İran'dan ABD'ye Süleymani’yle İşbirliği Tavsiyesi!

İran'dan ABD'ye Süleymani’yle İşbirliği Tavsiyesi!

Seyyid Hüseyin Museviyan, Amerika’nın Afganistan’da başarılı olabilmesi için İran’la işbirliği yapmasını tavsiye ediyor; bunun için de Kasım Süleymani ile çalışmasını öneriyor.

23 Aralık 2014 Salı 18:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz dönem nükleer enerji görüşmelerinde İran adına baş müzakereci görevini yürüten Seyyid Hüseyin Museviyan, Amerika’ya ilginç bir öneride bulunuyor.

Amerika’nın çatışmacı bir yaklaşım yerine tıpkı İran gibi pragmatist bir yaklaşım içine girmesini öneren Museviyan, Amerika’nın Afganistan’da başarılı olabilmesi için İran’la işbirliği yapmasını tavsiye ediyor; 2001 Bonn Konferansı’nda yaptığı gibi.

Lakin Museviyan sadece diplomatik ve siyasi işbirliği önermiyor. Tıpkı Irak ve Suriye’de olduğu gibi askerî işbirliği de öneriyor. Taliban ve el-Kaide ile mücadelede başarılı olabilmesi için Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Ordusu’nun lideri Kasım Süleymani ile işbirliği yapılmasını tavsiye ediyor. Süleymani’nin el-Kaide ve Taliban’a karşı başarılı operasyonlara imza attığı vurgulanarak Amerika’nın başarılı olabilmesi için Süleymani ile ortak çalışması gerektiği vurgulanıyor. Museviyan, Amerikan askerlerinin 2012 ve 2013 yılında sağ salim çekilmesinde Kasım Süleymani’nin katkılarından da bahsetmekte.

Amerikan emperyalizmiyle her alanda, her yerde işbirliği siyaseti çok başarılı bir şekilde uyguluyor İran. Bütün kirli ve işbirlikçi siyasetine rağmen İran’ın hala anti-Amerikancı ve anti-emperyalist olduğunu iddia edecek zavallılar için yapacak bir şey yok. Lakin Müslüman avcısı Kasım Süleymani’nin yeni av sahasının neresi olacağını göstermesi açısından söz konusu yazıya çekmek istedik.

Haberin Orjinali: (www.irdiplomacy.ir)

irb1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum