1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’da Mavi Marmara Anlatıldı
İran’da Mavi Marmara Anlatıldı

İran’da Mavi Marmara Anlatıldı

Geçen yılın Mayıs ayında gerçekleşen Mavi Marmara hadisesi, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir programda anlatıldı.

01 Ekim 2011 Cumartesi 11:32A+A-

Seyyid Ali Hamaney’e bağlı bir kurum olan İslami Tebliğler Kurumu (Sazman-ı Teblîğat-ı İslamî) çatısı altında çalışma yürüten Sanat Enstitüsü (Hoze-yê Hûnerî) bünyesindeki İslamî Uyanış Edebiyatı (Wêje Bidar-ê İslamî) tarafından organize edilen etkinliğe Türkiye’den dâvet edilen ve her ikisi de Mavi Marmara yolcusu olan Doğan Özlük ve Çiğdem Topçuoğlu konuşmacı olarak katıldılar.

Tahran Sanat Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Türkiye’den dâvet edilen ve her ikisi de Mavi Marmara yolcusu olan Doğan Özlük ve Çiğdem Topçuoğlu birer konuşma yaptılar. Özlük Mavi Marmara hadisesinin sebep – sonuç ilişkileri üzerinde durup bu olayın dünya siyasetinde ne tür değişim ve dönüşümlere yol açtığını irdelediği bir konuşma yaparken, Topçuoğlu da gemide şehîd olan eşi Çetin Topçuoğlu ile birlikte filoya katılma sürecini, gemide ve İsrail hapishanelerinde neler yaşadıklarını anlattı. Programda ayrıca Türkiyeli sanatçı ve aynı şekilde Mavi Marmara yolcusu olan Mikail ezgilerini seslendirirken, kapanış bölümünde orkestra grubu bir senfoni resitali sundu.  

sediyani-foto-20111001-01.jpg

sediyani-foto-20111001-02.jpg

sediyani-foto-20111001-03.jpg

sediyani-foto-20111001-04.jpg

HABERE YORUM KAT