1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’da İsrail Askerleri Afişi Tartışmalara Neden Oldu
İran’da İsrail Askerleri Afişi Tartışmalara Neden Oldu

İran’da İsrail Askerleri Afişi Tartışmalara Neden Oldu

Şiraz Şehir Konseyi Başkanı Ahmed Destgayb, kentte İran-Irak savaşının yıl dönümü dolayısıyla belediye tarafından asılan afişlerde İran askerleri yerine İsrail askerlerinin kullanılmasına yönelik sorumluların bulunması çağrısında bulundu.

27 Eylül 2018 Perşembe 20:03A+A-

İran’ın batısında yer alan Şiraz kentinde, İran-Irak savaşının yıl dönümü nedeniyle asılan afişler ülkede tartışmalara neden oldu. CNN’in haberine göre, bu durumun fark edilmesinin ardından Şiraz kentindeki bir meydanda asılan afiş anında indirildi.

Vatandaşlar, kayalık bir tepe üzerinde duran ve silah taşıyan üç erkek askerin İsrail üniforması giydiğini ve İran’da kullanılmayan M16 tüfeklerini taşıdıklarını fark ederken, bu durum sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu.

İranlı bir vatandaş Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bu resimde Siyonistlere ait M16 tüfeklerini, şapkaları ve kıyafetleri görünce dehşete düştüm” ifadelerini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Farsça Twitter hesabında da bu durum alay konusu oldu. Hesaptan yapılan paylaşımda “Kutsal Savunma Haftası ile birlikte asılan afiş, İsrail askerlerinin fotoğrafının kullanıldığı haberinden sonra kaldırıldı” denildi.

Şiraz Şehir Konseyi Başkanı Ahmed Destgayb olayın failleri hakkında acil soruşturma çağrısında bulunarak, “Siyonist rejimin askerlerinin fotoğrafının kullanıldığı doğrulanırsa, bu büyük hatadan sorumlu olanlar cezalandırılacak” dedi.

irn1.jpg

Kaynak: ŞARKU'L AVSAT

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum