1. HABERLER

  2. HABER

  3. "İran'a Gitme Kararını Biz Veririz, Onlar Değil!"
"İran'a Gitme Kararını Biz Veririz, Onlar Değil!"

"İran'a Gitme Kararını Biz Veririz, Onlar Değil!"

Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Slovenya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

30 Mart 2015 Pazartesi 14:14A+A-

Bir gazetecinin, "İran'ın Yemen'deki varlığıyla ilgili çeşitli açıklamalarınız oldu ve İran yönetiminden de buna tepki geldi ve ziyaretinizi ertelemeniz gerektiğini söyleyenler oldu. Ziyaretle ilgili bir değişiklik var mı? Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii bizim Yemen konusuyla alakalı yaptığımız açıklama biliyorsunuz. Yemen'in toprak bütünlüğüne olan saygımız sebebiyle bu toprak bütünlüğünün korunması, gerek içeride gerekse dışarıda yapılan bu müdahalelerin doğru olmadığı hususundadır. Dolayısıyla bu müdahaleyi yapanların Yemen'den çekilmesi gerekliliğini ısrarla ifade ettim. Şimdi bu konuyla ilgili olarak tabii İran'dan iki farklı ses çıktı, birincisi parlamentoda bir komisyon başkan yardımcısı veya herhangi birisi, bilemiyorum, ki bunlar benim muhatabım değil. Kaldı ki bizim ziyaretlerimizi de o tür kişiler belirleyecek değil, gideriz veya gitmeyiz bunun kararını verecek olan biziz."

Erdoğan, şu anda programlarını aynen koruduklarının altını çizerek, "Ama Yemen'i de izliyoruz. Yemen'deki gelişmeler bizim için çok çok önemli, her türlü kararı vermemizi gerektirecek adımlar olabilir. Ama şu anda dediğim gibi programımızda herhangi bir değişiklik şimdilik söz konusu değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya, Slovakya ve Romanya'yı kapsayan gezisine ilişkin, "AB üyesi olan ve üyelik sürecimize destek veren bu 3 ülkede, bilhassa müzakere sürecimize dair son durumu ele alacağız. Artık siyasi engellemelerin bir tarafa bırakılmak suretiyle tüm fasılların daha fazla zaman kaybetmeden, kaybettirilmeden müzakereye açılması beklentimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarının ardından özel uçak "TUR" ile saat 10.25'te Slovenya'ya gitti.

HABERE YORUM KAT