1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. "İran ve Hizbullah Suriye’nin Yanındadır"
İran ve Hizbullah Suriye’nin Yanındadır

"İran ve Hizbullah Suriye’nin Yanındadır"

Seyyid Ali Hamenei'nin başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, İran İslam cumhuriyetinin var gücü ile, Suriye halkı ve hükümeti düşmanlarına karşı duracağını söyledi.

23 Şubat 2012 Perşembe 23:03A+A-

Ayetullah Seyyid Ali Hamenei'nin baş danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran İslam cumhuriyetinin var gücü ile, Suriye halkı ve hükümetinin düşmanlarına karşı duracağını söyledi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre; İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei'nin uluslar arası işler baş danışmanı Ali Ekber Velayeti, Tahran'da düzenlenen 'İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kültür Öncüleri' sempozyumunda yaptığı konuşmasında, Suriye karşıtı düşmanların komplolarına ve direnişi zayıflatmaya yönelik hedeflere karşı İran ve Lübnan Hizbullahı'nın Suriye'ye desteklerini süreceğini söyledi.

Direnişe destek konusunda Suriye'nin önemli bir eksen olduğunu belirten Ali Ekber Velayeti, emperyalist güçlerin, İslami uyanış dalgasından ve direnişten intikam almak ve Siyonist rejimi kurtarmak amacıyla yoğun bir çaba gösterdiğini, bu çerçevede Suriye'yi ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Ali Ekber Velayeti açıklamasında, Suriye hükümetinin reform konusunda asla ihmalkar davranmadığını belirterek, 'Rusya ve Çin de, dünya'da yaşanan gelişmeleri çok iyi anlıyorlar. Bu yüzden de Suriye'ye desteklerini sürdürüyorlar' dedi.

İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei'nin baş danışmanı açıklamasında, İslami uyanış dalgası ve İslami değerlerin yeniden ihya hareketine işaretle " Batılılar, bölgede yaşanan inkılapları ve İslami uyanış dalgasını kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmeye çalışıyorlar. Bölge halkları uyanık olmalı, yürütülmek istenen komploları etkisiz hale getirmeliler' dedi.

İRİB

HABERE YORUM KAT

26 Yorum