1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Türkiye’de Acaba Kimlere Ne Kadar Dağıtıyor?
İran Türkiye’de Acaba Kimlere Ne Kadar Dağıtıyor?

İran Türkiye’de Acaba Kimlere Ne Kadar Dağıtıyor?

İran’da Devrim Muhafızları hesabından Afrikalı liderlere gönderilen 3,5 milyon Euro, İran’ın faaliyetleriyle birlikte düşünüldüğünde “acaba Türkiye’de kimlere ne kadar dağıtılıyor” sorusunu akla getiriyor.

17 Mart 2018 Cumartesi 12:09A+A-

İran’da Devrim Muhafızları hesabından Afrikalı liderlere gönderilen ve ülkedeki yolsuzluk tartışmalarıyla gündeme gelen 3,5 milyon Euro, İran’ın faaliyetleriyle birlikte düşünüldüğünde “acaba Türkiye’de kimlere ne kadar dağıtılıyor” sorusunu akla getiriyor.

İran’da son günlerde merkezinde eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın cumhurbaşkanlığı dönemindeki yardımcısı Hamid Bakayi'nin bulunduğu "yolsuzluk" tartışmaları dikkat çekiyor. Yargı konusu da olan tartışma ve iddialar Bakayi’nin 15 yıl hapis ve 80 kırbaç cezaya mahkum edilmesiyle sonuçlanmış. Aynı zamanda İran’ın Ortadoğu’daki tetikçisi olan Kasım Süleymani’ye yakınlığıyla da bilinen Bakayi’nin başına gelenler Devrim Muhafızları’na da sıçramış. Öyle ki konuyla ilgili açıklama yapan Bakayi, bir mektup kaleme alarak dostu Kasım Süleymani’den kendi masumiyetini açığa çıkarması için yardım talebinde de bulunmuş ancak Devrim Muhafızları bu mektubun varlığını inkar ederek Bakayi’yi yalnız bırakma yolunu tutmuş. Bunun üzerine gerek yargı kararına gerekse de Devrim Muhafızları’na kızan Mahmud Ahmedinejad asıl yolsuzluk yapanların yargı yetkilileri olduğunu belirterek Kasım Süleymani’den yardım ve destek talebinde bulunmuş.

Özeti bu şekilde olan mesele Türkiye basınında da tüm ayrıntılarıyla karşılık buldu. Ne var ki bu detaylar içerisinde sorulması gereken asıl sorular da haliyle buharlaştı. Mesele dönüp dolaşıp Bakayi’nin bu parayı çalıp çalmadığı noktasında düğümlendi. Oysa sorulması gereken asıl soru şu olmalıydı: Yurtdışındaki faaliyet biçimiyle birlikte düşünüldüğünde acaba İran bu miktarda bir parayı hangi amaçlarla Afrikalı liderlere göndermişti? Bunu yapan İran, hemen yanıbaşındaki Türkiye’de acaba kimlere ne kadar para dağıtıyor? İran’ın Türkiye’deki bu paralı ajanları kendilerine gelen parayı nerelerde hangi amaçlarla kullanıyorlar?

HABERE YORUM KAT

7 Yorum