1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Televizyonunda 'Amerikan Casus Uçağı'
İran Televizyonunda Amerikan Casus Uçağı

İran Televizyonunda 'Amerikan Casus Uçağı'

İran devlet televizyonunda, Afganistan sınırı yakınlarında düşürüldüğü iddia edilen Amerikan Hava Kuvvetlerine ait bir insansız hava aracının görüntüleri yayımlandı.

09 Aralık 2011 Cuma 00:57A+A-

İranlı uzmanların uçağı incelerken gösterildiği görüntüler, "RQ170 - Amerikan Casus Uçağı" yazısı eşliğinde sunuldu.

Amerikan Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada kendilerine ait bir insansız uçağın kaybolduğu bilgisi doğrulandı.

İran tarafından uçağın düşürüldüğü iddia edilirken, görüntülerde yer alan aracın fazla hasar almamış olduğu dikkat çekti.

İran medyasında dışişleri bakanlığının, iki ülke arasında diplomatik ilişki bulunmaması sebebiyle Washington ve Tahran arasında aracılık yapan İsviçre Büyükelçisine "hava sahasının bir Amerikan casus uçağı tarafından işgal edilmesine büyük tepki duyduklarını" ilettikleri belirtildi.

Ayrıca Tahran'ın Washington'dan acilen açıklama beklediği ve tazminat talep ettiği bildirildi

Geçtiğimiz hafta Afganistan'da görevli NATO birliklerinden yapılan açıklamada ülkenin batısında kullanılmakta olan bir insansız uçağın kontrol merkeziyle temasının yitirildiği ve uçağın kaybolduğu açıklanmıştı.

Amerikan New York gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde "görünmez casus uçağın" İran'ın geliştirdiği iddia edilen nükleer faaliyetlerine dair bilgi toplamakta olduğu söylendi.

Öte yandan Pentagon yetkililerinin, İran'ın insansız hava araçlarında kullanılan teknolojik donanıma ait bilgi edinmesinden endişe duydukları bildirildi.

BBC

HABERE YORUM KAT

2 Yorum