1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran-Pakistan Sınırında Çatışma: 6 ölü
İran-Pakistan Sınırında Çatışma: 6 ölü

İran-Pakistan Sınırında Çatışma: 6 ölü

Pakistan sınırı yakınlarında İran askerleriyle Ceyşu'l Adl örgütü arasında çıkan çatışmada 6 kişi öldü.

13 Haziran 2016 Pazartesi 16:52A+A-

İran'ın güneydoğusunda Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan Eyaleti'ne bağlı Haş ilçesinde İran askerleriyle Ceyşu'l Adl (Adaletin Ordusu) adlı silahlı örgüt arasında çıkan çatışmada 5 örgüt üyesi ve 1 İran askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Said Muntezirelmehdi, Haş ilçesinde Ceyşu'l Adl örgütüne yönelik düzenlenen bir operasyonda örgüt üyesi 5 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

İranlı sözcü, operasyon sırasında 1 askerin de hayatını kaybettiğini belirtti.

Dünya Bülteni sitesinin aktardığına göre İran'daki "Sünni halkın haklarını koruma" iddiasıyla 2003'ten bu yana ülkede birçok kez sivil ve askeri hedeflere saldırılar düzenleyen "Cundullah" (Allah'ın Askerleri) adlı örgütün lideri Abdulmelik Rigi, 2010'da yakalanıp idam edilmişti. Bunun ardından Cundullah örgütü 2012'de ismini "Ceyşu'l Adl" olarak değiştirmişti.

Zaman zaman Pakistan sınırındaki Sistan-Belucistan bölgesinde İranlı güvenlik güçleriyle çatışan örgüt, İranlı sınır muhafızlarını kaçırma girişimlerinde de bulunmuştu. Örgütün, yabancı istihbarat servislerince desteklendiğini savunan İran, Pakistan yönetimini de sınır güvenliğini sağlayamamakla suçluyor.

 

HABERE YORUM KAT