1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran KDP'sinin İlk Eylemi: 7 İran Askeri Yaralandı
İran KDP'sinin İlk Eylemi: 7 İran Askeri Yaralandı

İran KDP'sinin İlk Eylemi: 7 İran Askeri Yaralandı

8 ay önce Kandil'de ilk kampını kuran İran Kürdistanı Demokrat Partisi (İKDP), uzun yılların ardından ilk eylemini Oşnaviye bölgesinde gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre 7 İran askerinin yaralandığı öğrenildi.

16 Haziran 2016 Perşembe 11:00A+A-

İran Kürdistanı Demokrat Partisi (İKDP), yaklaşık 8 ay önce Kandil'e yerleşmeye başlamış ve PKK, Kandil'i kendisinin dışında kimsenin kullanamayacağını belirterek İKDP ile çatışmalara girmişti. Ancak İKDP 2 kamp kurarak İran'a yönelik eylemler için çalışmalara başlamıştı. İKDP'nin Kandil'e gelmesi ile birlikte PKK'yı Kandil'in bekçisi olarak gören İran, PKK ile İKDP'nin bölgeden uzaklaştırılması için 3 kez görüşme trafiği gerçekleştirdi.

8 aydan bu yana İran'daki kentlerde yerel yapısını yeniden şekillendirmeye çalışan İKDP, meydana gelen çatışma ile uzun bir aradan sonra tekrar silahları devreye sokmuş oldu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İKDP'ye bağlı silahlı gruplar Ormiye'den Mahabat'a geçen Oşnavi'nin kırsal bölgesinde İran “güvenlik” güçleri ile çatıştı. Çatışmalar 6 saat sürdü.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT