1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran, “İstişare” Amacıyla Suriye’deymiş!
İran, “İstişare” Amacıyla Suriye’deymiş!

İran, “İstişare” Amacıyla Suriye’deymiş!

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, Suriye’de savaşan ve kendilerine bağlı hiç bir unsurun bulunmadığını iddia etti ancak misyonlarının sadece İran'la sınırlı olmadığını da söyledi.

22 Nisan 2014 Salı 11:00A+A-

Ali Caferi, İran'da düzenlediği basın toplantısında Suriye’deki birliklerinin bu ülkede sadece istişare ve tecrübe aktarımı için bulunduğunu dile getirdi.

Caferi, Suriye’nin herhangi bir dış yardıma ihtiyacı olmadığını da iddia etti.

Esed Rejimi İslami Direnişin Ön Safındaymış!

Washington’u Esed rejiminden intikam almak için Suriye’ye ‘teröristleri’ göndermekle itham eden  Devrim Muhafızları komutanı, "ABD’nin Suriye’ye yönelik öfke ve planlarının nedeni, Suriye’nin İslami direniş çizgisinin ön safında yer almasından dolayıdır" dedi.

“Devrim Muhafızlarının Misyonu İran'la Sınırlı Değil”

Ali Caferi, Devrim Muhafızları’nın misyonuna ilişkin olarak da, “Devrim Muhafızlarının İslam devrimini koruma misyonu sadece İran sınırlarıyla kısıtlı değildir. Çünkü bu devrimin sınırları yok. Devrimin karakteri hegamonik sisteme ve yeni dünya düzenine muhaliftir. İran’ın iç ve dış politikadaki tüm siyaseti bu eksen üzerindedir” ifadelerini kullandı.

General Caferi, İran ve direniş ekseninin düşmanının tüm düzeylerde ABD ve İsrail olduğunu sözlerine ekledi.

Ülkesinin karşı karşıya olduğu en büyük tehlikenin 'kültürel tehlike' olduğunu dile getiren Caferi, ‘Çünkü bu tehdit İran halkının inanç esaslarını hedef alıyor’ dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum