1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran, Hava Üssünü Rusya'ya Esed'in İsteğiyle Açmış!
İran, Hava Üssünü Rusya'ya Esed'in İsteğiyle Açmış!

İran, Hava Üssünü Rusya'ya Esed'in İsteğiyle Açmış!

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Hamedan Hava Üssü’nün Esed rejiminin isteği üzerine Rusya’ya açıldığını söyledi.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 17:32A+A-

Tesnim Haber Ajansı’nda yer alan habere göre İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Hamedan Hava Üssü’nün Beşşar Esed rejiminin isteği üzerine Rusya’ya açıldığını söyledi.

Rusya’ya ait savaş uçakları Suriye’deki hedefleri vurmak için geçen salı günü ilk kez İran'daki Hamedan Hava Üssü’nü kullanmıştı.

Rusya’nın 16 Ağustos Salı günü gerçekleştirdiği operasyonla 1979’daki devrimden bu yana İran ilk kez “yabancı” bir güce toprakları üzerinde askerî faaliyet izni vermiş oldu.

Halep, Deyr ez-Zor ve İdlib'e Operasyon Yaptık”

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamayla Tu-22M3 uzun menzilli jetler ve Su-34 tipi bombardıman uçaklarıyla İran’ın Hamedan Hava Üssü’nden kalkarak Suriye’nin Halep, Deyr ez-Zor ve İdlib kentlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirdiğini bildirmişti.

Tu-22 jetleri daha önce Rusya’dan kalkarak Suriye’deki hedefleri bombalıyordu. İran’a ait üssün kullanılmasıyla bu mesafe 2000 kilometre kadar kısaltılmış oluyor. Bu uçakların büyüklüğü yüzünden Rusya’nın Lazkiye’deki üssünden havalanmaları mümkün olamıyordu.

19 Sivil Yaşamını Yitirdi”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise salı günü Halep’te direnişçilerin kontrolündeki bölgeleri hedef alan iki ayrı hava saldırısında 19 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT