1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Haşdi Şabi Çetesini Suriye'ye Göndermeyi Planlıyor!
İran Haşdi Şabi Çetesini Suriye'ye Göndermeyi Planlıyor!

İran Haşdi Şabi Çetesini Suriye'ye Göndermeyi Planlıyor!

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Caferi, Irak'taki milis gücü Haşdi Şabi'nin Suriye'ye gönderilmesi yönünde çalışmaları bulunduğunu açıkladı.

24 Kasım 2016 Perşembe 14:08A+A-

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Musul kurtarıldıktan sonra Suriye'ye gönderilebileceğini ve İran'ın askeri desteğine ihtiyacı olmadığını belirtti.

İran Öğrenci Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre, başkent Tahran'da düzenlenen Malik Eşter Festivali sırasında gazetecilere konuşan Caferi, bölgedeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Caferi, Musul'un IŞİD’den kurtarıldıktan sonra Irak'taki milis gücü Haşdi Şabi'nin Suriye'ye gönderilebileceğini söyledi.

İranlı komutan, Irak’ta Sünnilere yönelik adam kaçırma, işkence ve yağma gibi eylemleri uluslararası raporlara giren Haşdi Şabi çetesi için, "İslam dünyasının şu anda birbirinin yardım ve desteğine ihtiyacı var. Haşdi Şabi güçleri de bu kapsamda Suriye'ye gönderilebilir." dedi.

İran'ın Musul operasyonuna müdahil olduğu gerçeğini yalanlayan Caferi, "Iraklı mücahitler ve Haşdi Şabi o kadar güçlü ki İranlı güçlere ihtiyaçları yok." iddiasında bulundu.

"Musul'da hiçbir şekilde askeri varlığımız bulunmuyor" diyen Caferi, buna rağmen sınırlı sayıda İranlı danışmanın da bölgede yer aldığını aktardı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT