1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Genelkurmay Başkanından Geri Adım
İran Genelkurmay Başkanından Geri Adım

İran Genelkurmay Başkanından Geri Adım

İran Genelkurmay Başkanı Firuzabadi: Türkiye, İran'ın dostu ve destekçisi.

16 Ağustos 2012 Perşembe 00:56A+A-

TRT’nin verdiği habere göre; İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, Türkiye'nin İran'ın dostu ve destekçisi olduğunu belirterek, görüş farklılıkları ve yanlış anlaşılmaların komşu ülkelerle iyi ilişkileri etkilemeyeceğini belirtti.

Tümgeneral Firuzabadi, Fars Haber Ajansı'na verdiği demeçte, geçen günlerde Katar, Türkiye ve Suudi Arabistan'la ilgili sözlerine açıklık getirdi.

Konuşmalarında komşu ülkelerden ''dostlarımız'' olarak bahsettiğine dikkati çeken Firuzabadi, ''İran'ın tüm komşularıyla iyi ilişkileri var. Bazı ihtilaflar ve yanlış anlaşılmalar komşularla iyi ilişkileri etkilemeyecek'' dedi.
Türkiye ile uzun geçmişe dayanan ilişkilere sahip olduklarını anlatan Firuzabadi, Türkiye'nin İran'ın dostu ve destekçisi olduğunu söyledi.

Firuzabadi, Müslüman ülkelerle özellikle Türkiye ile ortak paydalar olduğunu belirtti ve bunu İslam dünyasının birliğine zemin olarak gördüklerini ifade etti.

Düşmanların komplolarına karşı tüm dostların uyanık olması temennisinde bulunan Firuzabadi, ''Nurlu mübarek Ramazan günleri vesilesiyle Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'daki kardeşlerime selam gönderiyor ve onlarla İslami ortak değerlere sahip olduğumuz için de gurur duyuyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT