1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Diş Kirasını İstiyor!
İran Diş Kirasını İstiyor!

İran Diş Kirasını İstiyor!

İran lideri Ali Hamaney’in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, “İran Suriye’de yaptığı harcamaların karşılığını almalıdır.” dedi.

18 Şubat 2018 Pazar 16:34A+A-

AA’nın İran’dan yayın yapan Asr İran haber sitesine dayandırdığı haberine göre, başkent Tahran’daki İslam Dünyasının Geleceği Çalışmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen “Suriye Krizi, Siyasi ve Bölgesel Gelişmeler” başlıklı konferansta konuşan İran lideri Ali Hamaney’in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, İran devletinin Suriye savaşındaki harcamalarını karşılamak için uzun süreli anlaşmalar yapması gerektiğini savundu.

Rusya’nın Beşşar Esed rejimi ile bu tür anlaşmalar yaptığını belirten Safevi, “İran harcamalarının karşılığını Suriye’nin petrol, doğal gaz ve fosfat madeninden almalıdır. Ruslar Suriye ile 49 yıllık anlaşma yaptılar. Hem askeri üst edindiler hem de siyasi ve ekonomik imtiyazlar aldılar. İran da Suriye hükümetiyle uzun yıllara yayılan siyasi ve ekonomik anlaşmalar yapabilir. Bu şekilde masraflar karşılanabilir. Şu an İran, Suriye’nin fosfat madenini ihraç etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum