1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Afgan Sığınmacıları Suriye’ye Ölüme Gönderiyor!
İran Afgan Sığınmacıları Suriye’ye Ölüme Gönderiyor!

İran Afgan Sığınmacıları Suriye’ye Ölüme Gönderiyor!

​​​​​​​İran’ın Suriye’de savaşa sevk ettiği Afgan Şiilerin oluşturduğu Fatimuyyun Tugayının sözcüsü bugüne kadar 2 binden fazla savaşçılarının Suriye’de öldüğünü açıkladı.

07 Ocak 2018 Pazar 19:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Fatimuyyun Tugayı İran’ın Suriye’ye sevk ve organize ettiği çeşitli Şii savaşçı gruplardan sadece biri. Ağırlıklı olarak Irak’tan gelmekle beraber Pakistan’dan gelenler ve elbette Lübnan’dan gelen Hizbullah da son kertede İran’ın Suriye’deki operasyonlarında görev verdiği gruplar arasında yer alıyor. İranlılar ise Suriye savaşında genelde asker düzeyinde değil, planlayıcı ve komutan düzeyinde katılıyorlar.

İran’a sığınmış fakat yasal sıkıntılar ve ekonomik zorluklar yüzünden rahat bir hayat bulamayan Afgan göçmenleri belli ücretlerle ve vatandaşlık vaadiyle Suriye’de savaşa yollayan İran Fatimuyyun Tugayı adı altında Afgan savaşçıları örgütlemiş durumda.

Fatimuyyun Tugayı’nın sözcüsü Zuheyr Mücahid İran basında yer alan açıklamasında bugüne kadar kendilerine bağlı 2 bin savaşçının öldüğünü, 8 bininin ise yaralandığını söyledi. Diğer Şii savaşçılar gibi Afgan göçmenlerden oluşan Fatimıyyun Tugayı da Suriye’de kutsal türbeleri korumak için savaştıklarını söylüyorlar.

Geçtiğimiz yıl Human Rights Watch adlı insan hakları kuruluşu İran’ın Suriye’de savaştırdığı Afgan göçmenler arasında yaşları 14’e kadar inen çocukların da bulunduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT