1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'tan Türkiye’ye Yazılı Nota
Irak'tan Türkiye’ye Yazılı Nota

Irak'tan Türkiye’ye Yazılı Nota

Irak'ın Türkiye Büyükelçisi Faruk Kaymakçı’yı Dışişleri'ne çağırarak Başika ile ilgili yazılı nota verdiği bildirildi.

27 Ekim 2016 Perşembe 12:01A+A-

Türkiye ile Irak arasında Başika nedeniyle yaşanılan gerilim nedeniyle Bağdat yönetiminin Türkiye Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak bir protesto notası verdiği belirtiliyor.

Hürriyet’in haberine göre Dışişleri kaynakları Büyükelçi Faruk Kaymakçı’nın dün Irak Dışişleri’ne çağrılarak, Başika Üssü’ndeki Türk askeri varlığı nedeniyle nota verildiğini bildirdi.

Irak Dişişleri Sözcüsü Ahmed Cemal de, AFP’ye yaptığı açıklamada, Türkiye’ye “sert üslupla yazılmış resmi protesto notası” verildiğini söyledi. Iraklı sözcü, notaya gerekçe olarak, Başika yakınlarındaki Türk güçlerinin devam eden varlığını ve Türk liderlerden yapılan açıklamaları gösterdi.

Edinilen bilgiye göre Büyükelçi ile Iraklı yetkililerin yüz yüze görüşmesinde ise Bağdat yönetimi, Türkiye ile yaşanan gerilimin sona erdirilmesinden yana olduğu mesajını verdi.

Kaymakçı da, Irak makamlarının Türkiye karşıtı söylemlerini sona erdirmesi, PKK ve IŞİD örgütleriyle mücadelede Türkiye ile yakın işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum