1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Irak'ta Pasdaran İle PKK Kol Kola!
Irak'ta Pasdaran İle PKK Kol Kola!

Irak'ta Pasdaran İle PKK Kol Kola!

Diyala’nın Hanekin ilçesine 2000 Pasdaran üyesinin konuşlandığı ve ayrıca Kerkük'te PKK'nin Pasdaran'a destek gücü gönderdiği söyleniyor..

28 Ağustos 2014 Perşembe 13:44A+A-

2000 Pasdaran Diyala’da Cirit Atıyor!

Diyala’nın Hanekin ilçesine 2000 Pasdaran üyesinin konuşlandığı kaydedildi. Irak Kürdistanı merkezli basın-yayın organlarında yer verilen haberlere göre Pasdaran’ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin “Necef ve Kerbela kırmızıçizgimizdir.” sözünü müteakip bölgeye konuşlandığı ve amacının “kutsal Şii bölgeleri”nin savunması olduğu ifade edildi.   

Öte yandan Kürt haber ajansı Basnews’in kaydettiğine göre Kerkük’te bir grup PKK militanı da Pasdaran ile kol kola cirit atmakta. Söz konusu militanların Kandil ile İran arasında varılan bir anlaşma uyarınca Pasdaran’ı desteklemek amacıyla bölgeye yerleştirildiği kaydediliyor.

İran’la PKK anlaşmasının öncelikle bölgedeki İran varlığını tahkim etmek olduğu belirtilen haber-analizde “Bu anlaşma ve yakınlaşmalar sonucunda Suriye ile Irak arasında PYD ve PKK’ye alan açılıyor. Ve PKK İran’la giriştiği bu çıkar ortaklığı sonucunda birçok kazanım elde ediyor.” denildi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum