1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ta Bombalı Saldırılar: 10 Kişi Hayatını Kaybetti
Irak'ta Bombalı Saldırılar: 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Irak'ta Bombalı Saldırılar: 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Irak'ın başkenti Bağdat ve ülkenin kuzeyindeki Musul'da düzenlenen bombalı saldırılarda 4'ü asker, biri gazeteci 10 kişi hayatını kaybetti.

14 Temmuz 2016 Perşembe 06:41A+A-

Haydar el-İbadi'nin ordusunda görevli Binbaşı Nevfel ez-Zemili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın güneydoğusundaki Cisr Diyala ile Nehravan, doğusundaki Hay Ur ve güneybatısındaki Hay el-Amil'de halka açık alanlarda gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 19 kişinin de yaralandığını söyledi.

“4 Asker Öldü”

ez-Zemili, Bağdat'ın kuzeyindeki et-Tarımiyye kazasına bağlı el-Müşahede bölgesindeki canlı bomba saldırısında da bir kontrol noktasında koruma göreviyle bulunan 4 askerin öldüğü, 9 askerin de yaralandığı bilgisini verdi.

Musul'da Bir Fotoğraf Muhabiri Hayatını Kaybetti

Irak Basın Özgürlükleri Gözlemevi’nden yapılan yazılı açıklamada ise IŞİD'in gerçekleştirildiği öne sürülen saldırıda, Musul'un güneyindeki el-Kayyara nahiyesinde bir fotoğraf muhabirinin hayatını kaybettiği, bir muhabirin de yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, özel televizyon kanalı el-Gadir'in fotoğraf muhabiri Ali Mahmud'un bölgede görevini yürütürken bir füze parçasının isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği, hükûmete ait resmî televizyon kanalında çalışan muhabir Ali Cevad'ın da yaralandığı aktarıldı.

Söz konusu saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT