1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak ve Peşmerge Güçleri, ABD Desteğiyle İlerliyor
Irak ve Peşmerge Güçleri, ABD Desteğiyle İlerliyor

Irak ve Peşmerge Güçleri, ABD Desteğiyle İlerliyor

ABD uçaklarının IŞİD'i bombalaması, Peşmerge güçlerinin Musul yönündeki ilerleyişinin önünü açıyor. Peşmerge, bugün Musul'un Hazır cephesini ve beş köyü daha IŞİD'in elinden aldı.

17 Eylül 2014 Çarşamba 02:11A+A-

Bu sabah Musul’un Hazır cephesinde başlattığı operasyonda IŞİD gruplarını  kuşatmaya alan Peşmerge Güçleri, akşam saatlerinde cepheyi tamamen ele geçirdi. Rudaw'da yer alan habere göre, peşmerge  güçleri bu sabah IŞİD mevzilerine başlatılan yoğun top atışının ardından, karadan saldırıya geçmişlerdi. 

Peşmerge Güçleri Komutanı, IŞİD mensuplarının, savaşmadan Sedinan köyünü boşalttıklarını kaydetti. Öğleden sonra Hasan Şam köyüne de girilirken, burada bulunan IŞİD mensuplarının çevresi kuşatıldı.

Peşmerge, 7 Eylül’de Musul’a ve Şengal’e hakim olan Zertik Dağı’nı IŞİD’in elinden almıştı.

PEŞMERGE HAZIR CEPHESİ'NDE ZAFER İLAN ETTİ

Peşmerge güçleri, Musul’un Hazır Cephesi’nde kontrolü sağlayarak IŞİD’i bölgeden uzaklaştırdı.
Hazır Cephesi Peşmerge Komutanı Dr. Roj Nuri Şaveys, operasyonun zaferle bittiğini ve IŞİD  mensuplarının, arkalarında 10’dan fazla ceset bıraktığını belirtti.

Şaveyş, bölgede bulunan Hasan Şami, Sevdenen ve Megube köyleri dışında IŞİD’in elinden Küçük Aşkalay, Bahre, Mengova, Tel Asved ve yeni Hazır köylerini aldıklarını da kaydetti.

PEŞMERGE İKİ İLÇEYİ DAHA ALMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Irak ordusu, Enbar'a bağlı Ana ve Rava ilçelerini, Peşmerge güçleri ise Ninova'ya bağlı Karakuş ve Bartulla ilçelerini IŞİD'den geri almak için geniş çaplı operasyon başlattı

AA muhabirine konuşan Irak Ordusu Enbar Operasyon Gücü Komutanı Korgeneral Raşid Felih, "Irak ordusu, hava destekli saldırıları ve aşiret güçlerinin yardımıyla Ana ve Rava ilçelerini IŞİD gruplarından temizlemek için geniş çaplı operasyon başlattı" dedi.

Operasyonların Hadise ilçesinden başladığını belirten Felih, Ana ilçesi çevresinde IŞİD grupları ile ordu güçleri arasında yoğun çatışmaların olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Peşmerge güçlerinin, Ninova eyaletine bağlı Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Karakuş ve Bartulla ilçelerini IŞİD gruplarından geri almak için ABD hava güçlerinin desteğiyle Musul'un doğusuna saldırılar düzenlediği belirtiliyor.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT