1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. "Irak Rejimi Binlerce Kişiyi Çok Zor Şartlar Altında Hapishanelerde Tutuyor"
"Irak Rejimi Binlerce Kişiyi Çok Zor Şartlar Altında Hapishanelerde Tutuyor"

"Irak Rejimi Binlerce Kişiyi Çok Zor Şartlar Altında Hapishanelerde Tutuyor"

Uluslararası Af Örgütü, Irak’ta tamamına yakını sünni ve erkek olan binlerce masum kişinin, “terör” iddiasıyla, çok ağır şartlar altında hapiste tutulduğunu duyurdu.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 07:38A+A-

Uluslararası Af Örgütü, Irak hapishaneleriyle ilgili yayımladığı raporda, binlerce Iraklının “terör” suçlamalarıyla hapishanelerde tutulduğunu ve çok kötü şartlarda yaşamaya zorlandığını açıkladı.

Örgütün raporunda, suçlanan kişilerin nerdeyse tamamının sünni ve erkek olduğu da özellikle vurgulandı. Rapora göre, tutuklu kişiler “terör” örgütüne üye olmak ve yardımda bulunmak suçlamalarıyla hapiste tutuluyor.

Felluce’deki hapishaneyi ziyaretinden sonra açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü yetkililerinden Salil Shetty, “Sâdece Felluce’de 700 erkek terör suçlamasıyla yargılanıyor. Ve gözaltı merkezlerinde kitli tutuluyor. Tutukluların şartları çok kötü. Çok az gıda veriliyor, tuvalet ortamı insanı şoka sokmak için yeterli.” dedi.

Irak’ta IŞİD’in saldırılarından sonra binlerce kişi, örgüte yardımla suçlanmıştı. Irak hükûmeti ise Uluslararası Af Örgütü’nün raporu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Küresel Analiz

HABERE YORUM KAT