1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Ordusu ve Şii Milisler Tikrit'i Bombalıyor
Irak Ordusu ve Şii Milisler Tikrit'i Bombalıyor

Irak Ordusu ve Şii Milisler Tikrit'i Bombalıyor

Irak ordusu, milisler desteğinde, Tikrit’i kuşatmayı devam ederken, kente ve etrafındaki bölgelere topçu ve füze bombardımanı düzenliyor. BM, Tikrit’ten Samarra’ya 28 bin kişinin sığındığını belirtti.

06 Mart 2015 Cuma 00:45A+A-

Salaheddin eyaletinin güvenlik kaynakları, ordu ve orduya destek veren, çoğunluğu Şii milislerden oluşan El Haşd El Şabi üyelerinin Tikrit, El Dur, Alam ve eyalette bulunan bazı bölgeleri top ateşleri ve füze kullanarak bombaladığını söyledi.

Al Jazeera’ye bilgi veren kaynaklar, ordu ve milislerin Tikrit’i geri almak için askeri operasyonun başarıyla devam ettiğini, ordunun kentin merkezine doğru ilerlemeyi kolaylaştırmak amacıyla, kuşatmayı ve IŞİD’in mevzilerine şiddetli bombardımanı sürdürdüğünü ifade etti.

IŞİD’e yakın kaynaklar ise, örgütün Tikrit’in Hay El Zuhur ve El Kadisiye bölgelerinin yanı sıra Alam ve Selaheddin kentlerini kontrolü altında tutmaya devam ettiğini duyurdu.

IŞİD’in savunma gücünün azalmadığını kaydeden kaynaklar, Selaheddin eyaletinin birçok bölgesinde ordu ve milislere karşı saldırı düzenlemeye devam ettiğini, Bağdat ile Tikrit'in arasındaki destek hattını kestiğini ifade etti.

‘28 bin kişi evini terk etti’

BM, Irak ordusunun IŞİD’in kontrolü altında bulunduğu Tikrit'i geri almak için başlattığı kapsamlı askeri operasyon ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Tikrit’ten 28 bin kişinin evini terk ederek Samarra kentine sığındığını duyurdu.

Açıklamada, Samarra’ya sığınmaya çalışan birçok ailenin de askeri kontrol noktalarında mahsur kaldığı ifade edildi.

BM’nin Irak Temsilcisi Nikolay Miladinov ise, ordu ve yanında savaşan milislere Tikrit operasyonu sırasında sivilleri korumak için çağrıda bulundu.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT