1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak ile ABD Arasında Haşdi Şabi Krizi
Irak ile ABD Arasında Haşdi Şabi Krizi

Irak ile ABD Arasında Haşdi Şabi Krizi

ABD'nin Irak-Suriye sınırında bulunan Haşdi Şabi birimlerine hava saldırısı düzenlediği açıklamaları sonrası Irak hükümeti IŞİD ile mücadele eden birime saldırmanın IŞİD’e destek anlamına geldiğini söyledi.

19 Haziran 2018 Salı 10:39A+A-

Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Irak-Suriye sınırında Haşdi Şabi mevzisine düzenlediği saldırıyı kınayarak, bu saldırının IŞİD’e destek anlamına geldiğini bildirdi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Suriye veya Irak'ta IŞİD terör örgütüyle mücadele eden güçlerin hedef alınmasını kınıyoruz. Dünyayı bu tür terör örgütleriyle mücadele etmeye çağırırken, koalisyon güçlerinin de bu güçlerle dayanışma ve koordinasyon içerisinde olmasını bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Haşdi Şabi militanlarının hava saldırısında hedef alınması iddiasına ilişkin ise açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hangi isim altında olursa olsun, terörle mücadele eden güçlerin hedef alınması IŞİD’e yardım ve yeniden örgütlenmesi için destek demektir."

Haşdi Şabi'den dün yapılan açıklamada, ABD savaş uçaklarının milis gücünün Irak-Suriye sınırındaki mevzilerinden birini hedef aldığı ve saldırıda 22 militanın öldürüldüğü belirtilmişti.

IRAK SALDIRIYI REDDETTİ

Irak Savunma Bakanlığı ise ABD'nin Irak-Suriye sınırında Irak güçlerine herhangi bir hava saldırısı düzenlemediğini duyurmuştu.

Bakanlığa bağlı Güvenlik Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Haşdi Şabi de dahil Irak güçlerinin, Suriye sınırında ABD tarafından herhangi bir saldırıya maruz kalmadığı kaydedilmişti.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT