1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak "Güvenlik" Güçleri 3 Yerleşim Birimini IŞİD'den Geri Aldı
Irak "Güvenlik" Güçleri 3 Yerleşim Birimini IŞİD'den Geri Aldı

Irak "Güvenlik" Güçleri 3 Yerleşim Birimini IŞİD'den Geri Aldı

Irak “güvenlik” güçleri, Musul'un güneyindeki 2 köy ile ülkenin batısındaki Enbar'ın Kubeyse kasabasını IŞİD'den geri aldı.

26 Mart 2016 Cumartesi 06:20A+A-

Irak “güvenlik” güçlerinin, Musul'un güneyindeki 2 köy ile ülkenin batısındaki Enbar'ın Kubeyse kasabasının kontrolünü IŞİD'den geri aldığı bildirildi.

Askerî kaynaklardan alınan bilgiye göre, Musul'a bağlı Mahmur kasabasının güneyinde bulunan 2 köy Irak “güvenlik” güçlerince IŞİD'in elinden geri alındı.

Irak “güvenlik” güçlerinin, Musul'un güneyindeki el-Kayara nahiyesinin merkezinden yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta olduğu, uluslararası koalisyonun hava desteğiyle operasyonların devam ettiği belirtildi.

Ülkenin batısındaki Enbar'da ise Kubeyse kasabasının bütünüyle IŞİD'den geri alındığı ve resmî binalara Irak bayrakları asıldığı kaydedildi.

AA muhabirine konuşan Enbar İl Meclisi Güvenlik Komitesi Üyesi Raci el-Afyan, Irak güçlerinin, IŞİD'in kasabada kalan tüm hücrelerini imha ettiğini, kasabanın giriş çıkışlarına, resmî binalara ve bazı evlere yerleştirdiği patlayıcı ve mayınları da temizlediğini bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT