1. HABERLER

  2. HABER

  3. İntihar Etmedi, Öldürüldü
İntihar Etmedi, Öldürüldü

İntihar Etmedi, Öldürüldü

İntihar ettiği öne sürülen eski Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’ın avukatı Şenol Özel, olayın bir cinayet olarak kabul edilmesi ve soruşturmanın o yönden yürütülmesi gerektiğini söyledi.

25 Aralık 2011 Pazar 00:53A+A-

İntihar ettiği öne sürülen eski Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’ın avukatı Şenol Özel, olayın bir cinayet olarak kabul edilmesi ve soruşturmanın o yönden yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın’ın Behçet Oktay’ın intihar etmediği, öldürüldüğü yönündeki açıklamaları soruşturmaya yeni bir boyut kazandırdı. Oktay’ın ailesi, Çarkın’ın ‘tanık’ olarak dinlenmesini istedi. Olayın bir cinayet olduğunu, aracın basit bir patinaj yapması sonucu intihar olmadığını hep beyan ettiklerini vurgulayan Oktay ailesi avukatı Şenol Özel, tüm başvurularına, somut delillere rağmen gelinmiş ve ortaya çıkarılmış bir soruşturmanın olmadığını söyledi.

Meçhul telefon kimin?

Avukat Özel, Oktay’ın öldüğü anda yanında bulunan ve emniyetçe zimmet altına alınan telefonun daha sonra sabah 00.08’den itibaren yani ölümünden altı saat sonra Ankara’nın muhtelif yerlerini gezdiğini ve sinyaller verdiğini başka telefonların arandığını ve arattırıldığını söylemiş olmalarına rağmen aranan telefonların, aratılan internet kayıtlarının sahiplerinin getirilerek dinletilmediğini anımsattı. Özel, Behçet Oktay’ın telefonundan aranan bir numaranın da kime ait olduğu ve kaydının olup olmadığını sorduklarını ancak kaydının olmadığının söylendiğini aktardı.

MOBESE kayıtları incelenmeli

Olayın olduğu gece MOBESE kameralarının incelenmesi gerektiğini, en azından arabada kimlerin olduğuna ulaşılabileceğini kaydeden Özel, delillerin karartılmaya çalışıldığına söyledi. Olay yerine savcının gitmemesinin enteresan olduğunu belirten Özel, kimliği belirsiz kişi tarafından aileye gönderilen mektupta anlatılanlar ile delillerin örtüştüğünü ifade etti.

Mektubu yazan kişinin kesinlikle olayı gördüğünü, aksi halde bunları yazamayacağını vurgulayan ve savcılık dosyasında bu mektubun olduğu ancak gündeme getirilmediğini belirten Özel, mektubun Oktay’ın ölümünden dört beş ay sonra ailenin posta kutusuna gönderildiğini kaydetti.

CİHAN 

HABERE YORUM KAT