1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “İntifada, İsrail’in İhlâllerine Doğal Bir Cevaptır”
“İntifada, İsrail’in İhlâllerine Doğal Bir Cevaptır”

“İntifada, İsrail’in İhlâllerine Doğal Bir Cevaptır”

Hamas’ın Siyasî Büro Üyesi Zehhar, “İntifada, İsrail’in Filistinlilere yönelik devam eden ihlâllerine doğal bir cevaptır. Üzerinden bir yıl geçen bu kutlu intifada burada durmayacak ve devam edecek.” dedi.

30 Eylül 2016 Cuma 10:29A+A-

AA’da yer alan habere göre, Hamas’ın Siyasî Büro Üyesi ve önde gelen yetkililerinden Mahmud ez-Zehhar,Kudüs intifadasına ilişkin, “İntifada, İsrail’in Filistinlilere yönelik devam eden ihlâllerine doğal bir cevaptır. Üzerinden bir yıl geçen bu kutlu intifada burada durmayacak ve devam edecek.” dedi.

Hamas’ın Gazze limanında düzenlediği “Atlarınızı Eyerleyin” isimli festivalde konuşan ez-Zehhar, Kudüs intifadasının başlangıcından bu yana 1 yılın geçtiğini belirtti.

İntifadanın, İsrail’in Filistinlilere yönelik devam eden ihlâllerine doğal bir cevap olduğunu ifade eden ez-Zehhar, “Üzerinden bir yıl geçen bu kutlu intifada burada durmayacak ve devam edecek. Bu intifada bir direniştir ve meyvelerini verecektir.” diye konuştu.

ez-Zehhar, intifadanın, işgalden kurtulmak ve Filistinlilerin isteklerinin gerçekleşmesi için yeni bir döneme zemin hazırladığına işaret ederek, 1948 Filistin İslami Hareketi liderlerinin rolünün, İsrailli yerleşimcilerin saygısızlıklarına karşı Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs’ü korumak olduğunu söyledi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT