1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. İnternette Çocuk İstismarı Görüntülerinde Büyük Artış!
İnternette Çocuk İstismarı Görüntülerinde Büyük Artış!

İnternette Çocuk İstismarı Görüntülerinde Büyük Artış!

İnternette çocuk istismarı görüntülerinin yer aldığı site sayısının geçen yıl bir önceki yıla göre büyük bir artış göstererek 78 bine yükseldiği bildirildi.

18 Nisan 2018 Çarşamba 11:17A+A-

İnternet Gözlem Vakfı (Internet Watch Foundation-IWF) internette çocukların cinsel tacize uğradığını gösteren görüntülerin sayısında büyük bir artış yaşandığını açıkladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, yıllık raporunu yayımlayan örgüt, 2016 yılında bu tür görüntülerin bulunduğu 57 bin site tespit ettiklerini, bu sayının geçen yıl 78 bine yükseldiğini duyurdu.

Sürekli bu tür görüntüleri arayan ve görüntülerin kaldırılmaları için çaba gösteren IWF, 80 bin ayrı istismar belgelediklerini söyledi.

Çıplak Selfi Yayımlayan Ünlülerin Etkisi

Raporda, internette yer alan fotoğrafların üçte birinin selfilerden oluştuğu kaydedildi.

Özellikle 11-15 yaş arası gençlerin selfilerinde artış yaşanırken uzmanlar bunu gençlerin idollerinin internette çıplak fotoğraflarını paylaşmasına bağlıyor.

IWF Başkan Vekili Fred Langford, “Bu ünlüler gençlerin büyüyünce olmak istediği kişiler. Onlara ‘Kahramanlarınızın davrandığı gibi davranmayın.’ demek çok zor.” dedi.

Gizli Site Sayısında Artış

Örgüt “gizli sitelerin” sayısında da artış gördüklerini, bu tür sitelerin ana sayfasına girildiğinde normal bir site gibi gözüktüğünü fakat belirli yerlere tıkladıktan sonra çocuk istismarı fotoğraflarının görünür hâle geldiğini belirtİnterti.

Genellikle para talep eden bu tür sitelerin sayısı da bin 572’den 2 bin 909’a çıktı.

Bu tür görüntülerin yalnızca kendi çabalarıyla engellenemeyeceğini vurgulayan IPW, bunun için istismarcıları engelleyecek kapsayıcı bir stratejiye ihtiyaç olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT