1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İnternet Haberciliğinde Yeni Bir Soluk Yöneliş Haber
İnternet Haberciliğinde Yeni Bir Soluk Yöneliş Haber

İnternet Haberciliğinde Yeni Bir Soluk Yöneliş Haber

Uzunca bir süredir internet üzerinde Islah Haber ismiyle yayın yapan kardeş sitemiz bundan sonra yayınlarını Yöneliş Haber olarak devam ettirecektir.

29 Ocak 2015 Perşembe 01:31A+A-

Uzunca bir süredir internet üzerinde Islah Haber ismiyle yayın yapan kardeş sitemiz bundan sonra yayınlarını Yöneliş Haber olarak devam ettirecektir. Yöneliş Haber sitesine bu yeni yolcuğunda başarılar diliyor.  

Yöneliş Haber sitesinin değişiklikle ilgili açıklamasını yayınlıyoruz:

Uzun bir zamandır Islah-Haber adıyla internet medyasında başlattığımız yürüyüşe inşallah bugünden itibaren Yöneliş Haber adıyla devam edeceğiz. Islah-Haber adıyla çıktığımız yolda azımsanmayacak bir deneyim kazandık. Ve bir süredir başlattığımız istişareler sonucunda isim değişikliğine gitme ve bundan sonra yayınımıza Yöneliş Haber adıyla devam etme kararı aldık.

Değişen sadece Islah-Haber ismi mi? Hayır. Sadece yeni bir isimle değil; gerek alt yapı, gerekse de arayüzü itibariyle daha canlı, donanımlı, hızlı ve sade yepyeni bir siteyle karşınızdayız. Yaklaşık iki haftalık gecikmemizin nedeni de bu köklü değişiklikler. Günlerdir devam eden Islah-Haber’den Yöneliş Haber’e veri aktarımı işlemi nihayet bitti. Dolayısıyla www.islahhaber.com adresine tıklayan okurlarımız bu saatten sonra Islah-Haber’in tüm arşivinin yüklü olduğu www.yonelishaber.comadresine yönlendirileceklerdir.

İçerik ve kategorik olarak kısmi değişiklikler taşıyan Yöneliş Haber’in genel yayın politikasında kayda değer bir değişikliğe gitmediğimizi belirtmek isteriz. Özetle çizgimizde ve misyonumuzda öze ilişkin bir değişim söz konusu değil. Biz Islah’tan Yöneliş’e geçişi köklü bir değişiklik değil, olsa olsa bir gelişim ve yenilenme olarak okuyoruz.

Ve daha önce Islah-Haber’de de belirttiğimiz gibi sapma potansiyeline haiz olanca yapısına karşın yine de doğru ve ölçülü kullanıldığında internetin gerek bilgilenme-bilgilendirme boyutu, gerek reklam-tanıtım ve tebliğ çalışmalarına elverişliliği ve gerekse de bilgi ve gelişmeleri hem arşivleme hem de bunlara hızlıca erişebilmeye dönük sunduğu imkânlar açısından kullanılmaya müsait önemli bir araç mesabesinde olduğunu düşünüyoruz.

Öte yandan hayatı sadece söz söylemekten ibaret sananlar için de internet ortamının denetimden uzak başıboş yapısının muazzam bir imkân oluşturduğunun elbette farkındayız. Oturduğu yerden ahkâm kesenler için internet adeta yeni bir cennet. Biz bu yalancı cennetin meyvelerine aldanmadan gerek fiili tanıklığını yaptığımız coğrafyada, gerek küresel ölçekte ve özellikle de bölgemizde, kadim beytimiz olan Ortadoğu’da hem çok önemli değişim süreçlerinin yaşanmakta olduğunun ve hem de devasa katliamların söz konusu bulunduğunun farkındayız. Böyle bir vasatta elbette ki kalkıp spor ya da magazin haberciliği yapacak değiliz! Hayatın çok yönlü imtihan alanlarından ve imtihanlarımızı kolaylaştırmanın en önemli yollarından biri olan kolektif mücadele ve tavırdan uzak “internet mücahitliği”nden de beriyiz! Bizler bilgi-inanç ve eylem arasındaki zorunlu ilişki ve tutarlılığın bilincini taşıyan bir geleneğin müntesipleri olarak beytimizde yaşanmakta olan bunca zulüm ve direniş çabaları karşısında susacak değiliz. Habercilikte “nesnellik” ilkesini önemsiyoruz ancak gelişmeler karşısında pasif kılıcı düzeydeki bir nesnellik eğilimini de açıkçası vicdansızlık olarak görüyoruz. İnşallah yeni yayın dönemimizde gerek görsellik ve gerekse de muhteva itibariyle ortaya koyacağımız örneklikte gelişmeleri hem aktaran hem de yorumlayan ve tabi ki de yüklediği tavır koyma sorumluluğunu hayatın içerisinde tanıklaştıran bir vizyon gayretinde olacağız.

Bizler sözünü hayatın içinden söyleyen, tanıklık görevini kurumsallaştıran ve sosyo-politik ölçekte kendini belirli oranlarda görünür kılmış yapısal bir örnekliğin olduğu bir zeminin diğer birçok çalışma ile takviye edilebileceğini düşünmekteyiz. İnternet yayıncılığı da en çok da hayatta bu tarz yapısal karşılığı olan kurumsal birlikteliklerin hakkı olsa gerektir. Tam da bu noktada belirtmek isteriz ki; Yöneliş Haber olarak bizler, kendimizi herhangi bir internet sitesinin ne rakibi, ne de kopyacısı olarak görüyoruz. Gerek haber ve gerekse de yorumdaki merkezi ölçülerimiz adillik ve özgünlüktür. Etkileşim de elbette ki gelişimin, daha iyiye doğru yol almanın olmazsa olmaz gereklerinden birisidir. Kaygı ve faaliyetleri bizimle örtüşen diğer kardeş sitelerden inşallah hem beslenip etkileşim halinde olacağız hem de besleyip etkileyeceğiz.

Islah-Haber ile başladığımız yürüyüşümüze yeni sitemiz Yöneliş Haber adıyla devam ederken buradaki değişim veya gelişimin inşallah sadece kabukta kalmayarak muhtevaya da yansıyacağını ümit ediyoruz. Bu cümleden olarak yeni yayın döneminde inşallah habercilik alanında hız ve çeşitlilik ilkelerini gözeten ve aynı zamanda yorum, soruşturma-dosya, röportaj vb. hem perspektif oluşturucu, hem perspektifi besleyici ve hem de yarından bugüne dönük araştırmalara kaynak oluşturucu bir yayın çizgisi ve içeriği oluşturma gayreti içerisinde bulunacağız. Bununla birlikte inşallah köşe yazarlarımızın da katkısıyla camiaya dönük yüzümüzü daha da güçlendirmeye ve editöryal çizgimizi Diyarbakır’dan kalkarak daha da görünür kılmaya gayret sarf edeceğiz.

Bu bağlamda siz değerli takipçilerimizden de görüş ve katkılarınızı bizimle paylaşmanızı rica ediyor ve Yöneliş Haber’in hepimiz için hayırlı olmasını Yüce Rabbimizden diliyoruz.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum