1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “İnsanın Duası Davasıdır”
“İnsanın Duası Davasıdır”

“İnsanın Duası Davasıdır”

Tatvan Özgür-Der şubesi tarafından bu hafta Cuma seminerinde “Müslüman Şahsiyetin Kur’an’la İnşası” konuşuldu.

09 Aralık 2018 Pazar 17:58A+A-

Konuşmacı olarak Muş Alparslan Üniversitesinden akademisyen Cahit KARAALP katıldı.

Dernek binasında gerçekleştirilen seminer Kur’an tilavetiyle başladı.

Şahsiyet tanımını yaparak konuya giriş yapan KARAALP özetle şu konulara değindi;

Şahsiyet; kişiliktir, kişisel özelliklerdir, insanı kendi kılan, başka fertlerden farklı kılan özelliklerdir ve ancak iradeli varlıklarda bulunur. Kur’an insanı inşa etmek için gelmiştir. Kur’anın, ve Peygamberlerin gündeminde insan vardır amaçları da insan yetiştirmektir. Kuranın şahsiyeti nasıl inşa ettiğini görmek için nüzul sürecini olaylar bağlamında okumamız gerekir.

Kur’an sırasıyla; bireyi, toplumu, devleti ve cihanı inşa eder.

Peygamber efendimiz Mümin şahsiyetler yetiştirirken öncelikle doğru inanç, ahlak, ibadet algısını yerleştirerek doğru bakış açısını oluşturmuştur. Sağlam inanç, ahlak ve ibadet algımız olursa sağlam dünya görüşümüz de olur.

İnşa edilmek için öncelikle eğilmeliyiz. Çünkü; eğilmeyi bilmeyen eğitilemez. Şeytan eğilmediği için eğitilmedi. Rabbimiz öğüt vererek, Kıssaları göz önüne sererek, emir ve yasak koyarak bizleri inşa ediyor.

Kur’an; Hayatın merkezine Allah’ı yerleştiren, hesabını ahirete göre düzenleyen, çevresini inancı çerçevesinde şekillendiren, cihadı ve mücadeleyi elden bırakmayan şahsiyetler yetiştirir. 

Günümüzde sadece dua kitabı olarak görülen Kur’an bir dava kitabıdır. İnsanlara yol gösteren hayata yön veren şahsiyetimizi şekillendiren bir kitaptır. 

KARAALP ‘’ Tevhit ve Teslimiyet’’ ekseninde peygamberleri model alıp Kuran’a göre şahsiyetimizi şekillendiren ve İslam davasını insanlara aktaran müminlerden olma temennisiyle konuşmasını bitirdi.

Seminer konuşmacının soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.

img-20181208-tatvan2.jpg

img-20181208-tatvan1.jpg

HABERE YORUM KAT