1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İnsan Hakları Cemiyeti PKK'nın Katliamlarını Kınadı
İnsan Hakları Cemiyeti PKK'nın Katliamlarını Kınadı

İnsan Hakları Cemiyeti PKK'nın Katliamlarını Kınadı

İnsan Hakları Cemiyeti bir basın açıklaması yaparak bölgede PKK'nın son günlerde artan katliamlarını kınadı.

16 Ağustos 2016 Salı 17:52A+A-

Basın Açıklamasının Tam Metni:

BOMBALI KATLİAMLARI LANETLİYORUZ!

15.08.2016

15.08.2016’da Diyarbakır İli Çınar İlçe sınırları içerisinde şehirlerarası karayollarının kavşak noktasında bombalı aracın patlatılması sonucu 7 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de  aralanmıştır. Patlamanın meydana geldiği kavşakta yol yapım çalışmalarından dolayı ağır seyreden trafik nedeniyle araçların birikmiş halde bulunması da can ve mal kaybını arttırmıştır.

Araç ve insan yoğunluğunun fazla olduğu açık olan bu yerde menfur saldırının planlı bir şekilde icra edilmesi başta yaşam hakkı olmak üzere temel insan haklarının ve insani değerlerin pervasızca hedef alındığını göstermektedir.

Kısa bir süre önce de 10.08.2016'da  Kızıltepe ve Diyarbakır’da sivil katliamı ile neticelenen ve PKK tarafından üstlenen benzer saldırılar da düşünüldüğünde son süreçte ciddi bir darbe girişimiyle yok edilmek istenen toplumsal barışın ve huzurun hedef alındığı açıktır. Menşei ve faili aynı olan terör saldırıları ile hedef gözetilmeden ve ayrım yapılmadan halkımız ve masum insanlar katledilmiştir. Oluşturulan kaos ortamında baskı ve korku yoluyla toplum sindirilmeye çalışılmıştır.

Bu katliamlardaki kastın yoğunluğu aşikardır.

 İnsanı ve insani değerleri hiçe sayan katliamcı zihniyet lanetlenmeli ve mahkum edilmelidir. Açık ve net bir şekilde bu katliamları lanetleyerek tavır almak tüm toplumsal kesim ve dinamikler için görev haline gelmiştir.

 Bu vahşete seyirci kalmak veya tevillerle bahane bulmaya çalışmak cürme ortak olmaktır.

 İnsan yaşamına kast ederek emellerine ulaşacaklarını hesap edenlerin mazlum halkımızın öfkesiyle karşılaşacağı günler yakındır.

 Şiddeti, katliamı, kan akıtmayı yegane yöntem haline getiren zihniyetin tüm toplum için ne denli tehlike ve tehdit oluşturduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır.

 Planlı ve kasıtlı bir şekilde sivil katliamlara imza atan PKK terörünü lanetliyoruz.

 İdeolojik tarafgirlikle bu vahşi eylemi  tolere etme gayretinde olan çevreleri de esefle kınıyoruz.

 Patlamalarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

İNSAN HAKLARI CEMİYETİ

HABERE YORUM KAT

1 Yorum