1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İnsan Hakları Cemiyeti Gaziantep'teki Saldırıyı Kınadı
İnsan Hakları Cemiyeti Gaziantep'teki Saldırıyı Kınadı

İnsan Hakları Cemiyeti Gaziantep'teki Saldırıyı Kınadı

Diyarbakır merkezli İnsan Hakları Cemiyeti, Gaziantep'teki menfur saldırı üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı.

21 Ağustos 2016 Pazar 20:18A+A-

Açıklamanın Tam Metni:

Bombalı Katliamları Lanetliyoruz!

21 Ağustos 2016

Basına ve Kamuoyuna;

20.08.2016'da Gaziantep'te düğün yerinde yapılan bombalı saldırı sonucunda 51 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştır.

Halkımıza yönelik planlı bir katliam olan bu saldırı doğrudan kastla işlenmiş olup toplumsal bütünlüğümüz ve huzurumuz hedef alınmış,   değerlerimiz ölçüsüzce ciğnenmiştir.  Saldırıyı planlayan ve icra edenlerin amaç ve gerekçeleri ne olursa olsun katiller kınanmalı ve lanetlenmelidir.

Kaynağı va faili ayırt edilmeden zulmün karşısında olmayı ilke edinen cemiyetimiz, bu vahşi katliamı gerçekleştirenleri lanetlemektedir. Şiddeti yegane yol ve yöntem olarak kullanarak hareket edenlerin toplum tarafından mahkum edileceği açıkken son zamanlarda peşpeşe gerçekleştirilen bombalı saldırıların görünürdeki failleri farklı olsa da aynı hastalıklı ruh halinin tezahürü olduğu açıktır.

Sağduyulu kamuoyu ve halkımız, bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve bundan nemalanmaya çalışanları yaşanmış acı tecrübeler ile çok iyi bilmektedir. Oluşan kaos ortamından yeni bir çatışma ve husumet devşirme hevesinde olanların da aynı sinsi planın bir parçası oldukları bilinmelidir.

Menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Halkımızın başı sağolsun.

 

İNSAN HAKLARI CEMİYETİ GENEL MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT