1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği Basıldı
İngilterenin Tahran Büyükelçiliği Basıldı

İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği Basıldı

İngiltere Büyükelçiliği'ne giren göstericiler, İngiliz bayrağını yaktı. Binanın bir bölümünde yangın çıktı, personel arka kapıdan kaçtı.

29 Kasım 2011 Salı 18:02A+A-

İran'da nükleer bilimci Mecid Şehriyari'nin faili meçhul bir cinayetle öldürülmesinin birinci yıl dönümünde üniversite öğrencileri İngiltere'nin Tahran'daki büyükelçilik binasına yürüdü.

Nükleer bilimcilerin öldürülmesinden İsrail ve batılı ülkeleri sorumlu tutan öğrenciler büyükelçilik binasına taş ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Göstericiler, İngiliz bayrağını da ateşe verdi.

Yakılan İngiliz bayrağının yerine İran bayrağı asan göstericiler, büyükelçiyi bir an önce ülkeyi terketmeye çağırdı.

Göstericilerin attığı molotof kokteylleri sebebiyle binanın bir bölümünde yangın çıktı, elçilik personeli binayı arka kapıdan terketti.

Güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen içeri giren bir grup gösterici ise binadaki mobilya ve bilgisayarları tahrip etti, ele geçirdikleri evrakları ateşe verdi.

Bir gösteri de büyükelçilik rezidansında yapıldı, kısa bir süreliğine binaya girmeyi başaran göstericiler bazı evraklara el koydu.

Büyükelçiliği basan göstericilere polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

İran, son nükleer krizinde kendisine yönelik yaptırımları artıran İngiltere ile diplomatik ilişkileri maslahatgüzar seviyesine indirme kararı almıştı, karar doğrultusunda İngiliz büyükelçisinin 15 gün içerisinde ülkeyi terketmesi gerekiyor.

TRT

HABERE YORUM KAT

2 Yorum