1. HABERLER

  2. HABER

  3. İngiltereli Müslümanlardan Bağdadi’ye Çağrı
İngiltereli Müslümanlardan Bağdadi’ye Çağrı

İngiltereli Müslümanlardan Bağdadi’ye Çağrı

İngiliz Müslüman toplumu IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’ye İngiliz rehineyi serbest bırakması için çağrıda bulundu.

18 Eylül 2014 Perşembe 15:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

İngiltere’deki dini liderler ve cemaat yapıları Irak Şam İslam Devletinden Hennig için merhamet gösterilmesi talebinde bulundular.

IŞİD’in Suriye’de rehin aldığı ve öldürmekle tehdit ettiği İngiliz vatandaşı Allan Hennig için yayınlanan mektupta Hennig’in Suriye’deki mazlumlar için Suriye’ye giden bir insani yardım görevlisi olduğu vurgulandı.

Daha önce ikisi Amerikalı gazeteci ve biri İngiliz vatandaşı 3 kişiyi öldüren IŞİD Cumartesi günü yayınladığı videoda Hennig’in elleri bağlı ve turuncu kıyafetli görüntüsüne yer vermiş ve İngiliz hükümetine Amerikan saldırılarına destek olmaya devam etmesi durumunda Hennig’in de öldürüleceği tehdidinde bulunmuştu.

Aralık ayında Suriye’de alıkonan 47 yaşındaki Hennig Suriye’ye yardım için giden ve Müslümanlardan oluşan kafile içindeki tek Hıristiyan gönüllüydü.

IŞİD tarafından alıkonduğu esnada Nusra bir yetkilisini göndererek bu yapılanın İslam’a aykırı bir eylem olduğu yönünde IŞİD’i uyardığı bildirilmişti. Ne var ki, IŞİD sorumluları önce Hennig hakkında araştırma yapacaklarını söylemiş ardından da İngiltere’de tutuklu Müslümanlarla takas etmek için ondan yararlanmayı düşündükleri cevabını vermişlerdi.

Arabiya'dan Çeviren: Hasan Soylu 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum