1. HABERLER

  2. HABER

  3. İngiltere'de 81 Yaşında Bir Müslüman Katledildi!
İngiltere'de 81 Yaşında Bir Müslüman Katledildi!

İngiltere'de 81 Yaşında Bir Müslüman Katledildi!

İngiltere’nin Rotherdam kentinde 81 yaşındaki bir müslümanın katledilmesiyle alâkalı dava sürüyor.

10 Şubat 2016 Çarşamba 08:47A+A-

İngiltere'de 81 yaşındaki bir müslümanın katledilmesiyle ilgili davanın duruşmasında, saldırganların fizikî saldırıdan önce gerçekleştirdikleri sözlü tacizde ırkçı ifadeler kullandıkları belirtildi.

Rotherham kentinde yaşanan olayla ilgili dava Sheffield'da görülüyor.

Mushin Ahmed isimli müslümanın, sabah namazı için câmîye giderken uğradığı saldırıda yumruklanarak ve üzerinde tepinilerek katledildiği belirtiliyor.

Davanın üst düzey avukatı Andrew Robertson, saldırganların bu kişiyi katletmeden önce kendisine ırkçı sözlerle tacizde bulunduğunu belirtti.

Robertson davada özetle şunları söyledi:

“4 çocuk babası, 12 çocuk dedesi Ahmed, 10 Ağustos'ta, sabah namazı için, Rotherdam'daki evine yürüme mesafesi uzaklığındaki câmîye giderken iki kişi tarafından saldırıya uğradı. Bu kişilerden Dale Jones gün içinde kokain, içki ve diyazepam kullanmıştı. Jones saldırıdan hemen önce Asyalı bir taksi şoförüne de ırkçı sözlerle tacizde bulundu. Jones, gün içinde, üvey oğlunun babasının evinde yatakta değil kanapede uyuduğunu öğrenmesi ardından çılgına döndü.”.

Avukat, diğer saldırganın Jones'un kız arkadaşının kardeşi Damien Hunt olduğunu, Hunt'ın olayda Jones'u durdurmaya çalıştığını söylediğini ancak CCTV kamera kayıtlarının iki kişinin Ahmed'e saldırı ardından olay yerinden birlikte ayrıldıklarını gösterdiğini söyledi.

Ahmed iki saat sonra yoldan geçen biri tarafından kaldırımda bulundu.

Hastaneye kaldırılan Ahmed, ancak 11 gün sonra hayatını kaybetti.

Zanlılar cinayet suçlamasını reddetti.

Dava devam ediyor.

BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT

5 Yorum