1. HABERLER

  2. HABER

  3. İngiltere Hükûmetine Mülteci Eleştirisi
İngiltere Hükûmetine Mülteci Eleştirisi

İngiltere Hükûmetine Mülteci Eleştirisi

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Suriyeli mültecilerin ülkelere alınması kapsamında, İngiliz hükûmetini üzerine düşeni yapmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

07 Ekim 2015 Çarşamba 14:06A+A-

Merkezi İngiltere'de bulunan yardım kuruluşu Oxfam, Avrupa'nın bu yaz karşı karşıya kaldığı “mülteci krizi” nedeniyle, "Suriyelilerle Dayanışma" başlıklı yeni raporunu yayımladı.

Mültecilerin yerleştirilmesi ile ülkelerin mali yardımlarına ilişkin analizlerin yer aldığı raporun, ülkelerin ekonomik büyüklüklerine göre hazırlandığını açıklayan Oxfam, Suriye'nin komşu ülkelerinde bulunan Suriyeli mültecilerin yüzde 10'unun 2016 yılı sonuna kadar daha zengin ülkelere yerleştirilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Rapordaki analizlere ilişkin konuşan Oxfam İngiltere Başkan Yardımcısı Penny Lawrence, Suriyeli mültecilerin eşit dağılımı bakımından İngiltere'nin payına düşenin sadece 4'te birini kabul ettiğini belirterek: "Böylesine güçlü ve zengin bir ülkenin bu kadar yetersiz olması, sorumluluklarını ihlal ettiği anlamına geliyor. Birçok ülke yapmazken, İngiliz hükûmeti, yaptığı mali yardımlarından ötürü kutlanmalıdır. Aynı merhameti savunmasız mültecilerin yerleştirilmesinde de göstermelidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT