1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İngiliz Times, Demirtaş'a Övgü Yağdırdı
İngiliz Times, Demirtaş'a Övgü Yağdırdı

İngiliz Times, Demirtaş'a Övgü Yağdırdı

İngiliz Times Gazetesi'nde Türkiye'deki 7 Haziran seçimlerini ele alan bir makale yazıldı.

27 Mayıs 2015 Çarşamba 06:32A+A-

İngiliz Times gazetesinde, Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerini ele alan makalede, "Kürt partisi, Erdoğan'ın mutlak güç hesaplarını engelleyebilir" başlıklı yazıda HDP'nin' iktidardaki İslamcı hükümet için benzeri görülmemiş bir yenilginin mühendisi olabileceği' iddia edildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, anketlerin 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde, AK Parti'nin göreve geldiği 2002'den bu yana ilk kez koalisyon kurmak zorunda kalabileceğini gösterdiği savunuldu.

Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçmenleri, tüm gücü elinde toplayacak anayasa değişikliğini yapabilmesi için AK Parti'ye parlamentodaki koltukların 5'te 3'ünü vermeye çağırdığı hatırlatılıyor.

Times'taki makale iddialarına şöyle devam etti: "Karmaşık seçim hesaplarında anahtar HDP'nin (Halkların Demokratik Partisi) elinde. Türk siyasetini sarsan HDP, kendisini bir Kürt partisinden hem Kürt hem de Türklere hitap eden liberal bir partiye dönüştürdü. 76 milyon nüfuslu Türkiye'de 15 milyon Kürt yaşıyor."

"YAKIŞIKLI, KARİZMATİK VE SADECE 42 YAŞINDA"

Haberde kendisinden "yakışıklı, karizmatik ve sadece 42 yaşında" diye söz edilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hem AK Parti hem de CHP'den oy 'çalabileceği' savunuldu.

Ancak birçok seçmenin, PKK terör örgütü ile bağlantısı nedeniyle HDP'yi hala 'zehirli' olarak gördüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da anayasal olarak partiler üstü bir konumda durması gerektiğinin savunulduğu yazıda, "Buna rağmen, [Erdoğan] bazı konuşmalarında PKK ile bağlantısına vurgu yaparak Kürt partisine saldırdı" iddiasında bulunuldu.

Yüzde 10 barajını aşamazsa, HDP'nin oylarının diğer partilere dağıtılacağını, bunun da en çok AK Parti'nin işine yarayacağını yazan gazete, seçimlerden bir koalisyon çıkacaksa, en muhtemel senaryonun AK Parti- MHP koalisyonu olduğu ifadesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum