1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. İmzasız İhbarlar Dikkate Alınmayacak
İmzasız İhbarlar Dikkate Alınmayacak

İmzasız İhbarlar Dikkate Alınmayacak

Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeye göre, Gülen örgütüyle mücadelede imzasız ihbar mektupları değerlendirilmeyecek.

21 Ekim 2016 Cuma 11:20A+A-

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeye göre, ‘terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadele’de imzasız ihbar mektupları değerlendirilmeyecek.

Genelgenin tam metni şöyle:

"Demokratik katılımı sağlayan araçlardan dilekçe hakkı, başta Anayasamız ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun olmak üzere ilgili mevzuatta düzenlenmiştir. Mezkûr Kanunun 4'üncü maddesi uyarınca yetkili makamlara verilen dilekçelerde; dilekçe sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgâh adresinin belirtilmesi gerekmektedir.

Terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadele, idarelere dilekçe verilmek suretiyle de desteklenmektedir.

Ancak bu kapsamda; söz konusu örgüt, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgâh adresi ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir."

Başbakan Binali Yıldırım, kendilerine ulaşan 'imzasız ihbar mektuplarını dikkate almayacaklarını' 23 Eylül’de söylemişti.

Kaynak: Al Jazeera

 

HABERE YORUM KAT