1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "İmzaladığımız Anlaşmanın Arkasındayız"
"İmzaladığımız Anlaşmanın Arkasındayız"

"İmzaladığımız Anlaşmanın Arkasındayız"

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, Suudi Arabistan'ın yeniden Filistinli gruplar arasında uzlaşma çabasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

01 Mayıs 2015 Cuma 17:22A+A-

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Suudi Arabistan'ın ilk kez Filistin'de Hamas ve Fetih hareketleri arasında yeni bir uzlaşı sağlanması için çaba sarfettiğini açıkladı.

Gazze'deki Tayyibe Camisi'nde cuma hutbesi okuyan Heniyye, "Suudi Arabistan'ın yeniden Filistinli gruplar arasında uzlaşma çabasını memnuniyetle karşılıyoruz. Biz, tek kelime ile imzaladığımız anlaşmanın arkasındayız. Suud Arabistan daha önce Hamas-Fetih arasında gerçekleşen 'Mekke Anlaşması'nda da önemli rolü olmuştu" dedi.

Hamas'ın tekrar uzlaşı müzakerelerini sürdürmeye hazır olduğunu dile getiren Heniyye, "Suudi Arabistan, ümmetin birleşmesinde ve bölgede gerginliğin azaltılmasında merkezi bir rol oynayabilir" diye konuştu.

Heniyye, uluslararası toplumu, Yermuk'taki Filistinli mültecilerin korunması ve kampa yönelik ablukanın kaldırılması için derhal harekete geçmesi çağrısını da tekrarladı.

AA

HABERE YORUM KAT