1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İmkander: Katil Rusya Ortadoğu’dan Defol!
İmkander: Katil Rusya Ortadoğu’dan Defol!

İmkander: Katil Rusya Ortadoğu’dan Defol!

Rus Hükümeti'nin BM Güvenlik Konseyi'nde Esad rejiminin kınanmasını engellemesinin ardından, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u desteklemek üzere Suriye'ye göndermesine tepkiler sürüyor.

08 Şubat 2012 Çarşamba 23:03A+A-

Rus Hükümeti'nin BM Güvenlik Konseyi'nde Esad rejiminin kınanmasını engellemesinin ardından, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u desteklemek üzere Suriye'ye göndermesine tepkiler sürüyor.

Rus Hükümeti'nin Humus'ta katliam haberlerinin dünya medyasında yer aldığı bir dönemde Beşşar Esad rejimini siyasi olarak desteklemesi ve silah yardımında bulunması karşısında, Rusya'nın Kafkasya'da sürdürdüğü işgal sebebiyle Türkiye'ye sığınan Kafkasyalı muhacirlerin insani ve hukuki problemleriyle ilgilenen İMKANDER tepki gösterdi.

İMKANDER Başkanı Murat Özer, Lavrov'un bu ziyareti üzerine yaptığı açıklamada, ziyaretin Rusya'nın katliamcı tarihi ile örtüştüğünü ve bunun zalimlerin bir dayanışması olarak okunması gerektiğini ifade etti. Özer, Rusya'nın ve Esad'ın birlik görüntüsüne karşı, katliama maruz kalan Suriye halkının yanında yer aldıklarını söyledi.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Kafkas Halklarının Katili Rusya, Ortadoğu'dan Defol!

Yüzyılımızın en büyük emperyalist ülkelerinden Rusya'nın katliam sicili giderek büyüyor. Kafkasya'da ve Osmanlı topraklarında Müslüman halkları katleden, uyguladığı tehcir politikalarıyla milyonlarca masum insanın ölümüne sebebiyet veren işgalci Rusya, şimdi de 42 yıldır Suriye halkına eziyet eden diktatör bir rejime destek vererek sömürgeci ve Müslüman halkların düşmanı olduğunu göstermektedir.

1982 yılında Suriye'nin Hama şehrinde 20 bin Müslümanı hunharca katleden Baas diktatörlüğü, bugün başta Humus, Idlib ve Hama olmak üzere ülkenin tüm şehirlerinde sivillere yönelik saldırılarını sürdürmektedir. Diktatör Beşşar Esed'e bağlı silahlı unsurlar aralarında bebek, çocuk ve kadınların da olduğu 6 bin kişiyi tüm dünyanın gözleri önünde vahşi yöntemlerle öldürmüşlerdir.

Suriye diktatörlüğünün dünyadaki en büyük destekçisinin Rusya olması ise manidardır. Rusya'nın kendi katliamcı tarihi gerçekliğiyle çok iyi örtüşen bu tutumunun bir işareti olarak Humus'ta 350'de fazla Müslümanın öldürüldüğü gün Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u Beşşar Esad'ı desteklemek üzere Suriye'ye göndermesi katillerin nasıl bir işbirliği içerisinde olduğunu açıkça göstermektedir.

Sadece Çeçenistan'da bir kaç yıl içerisinde 250 bin masum insanı öldüren ve 300 bin kişinin mülteci durumuna düşmesini sağlayan Rusya'nın, kendi halklarına zulmeden Arap dünyasındaki diktatör rejimlerle dostluğu ne kendisine, ne de bu rejimlere hiçbir şey kazandırmayacak; aksine kendilerinin yok oluşlarını hızlandıracaktır!

Zalimlerin her türlü kirli ittifaklarına karşı, ezilen Müslüman halklarla ve özellikle de despotizme ve zulme karşı direnen Suriye'nin Kahraman Halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz.

MURAT ÖZER

İMKANDER Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT

2 Yorum