1. HABERLER

  2. HABER

  3. İmkander: Çeçenlerin Güvenliği Sağlansın
İmkander: Çeçenlerin Güvenliği Sağlansın

İmkander: Çeçenlerin Güvenliği Sağlansın

İMKANDER, Çeçenistan eski Şeyhülislamlarından Şemseddin Batukayev'e düzenlenen ve son anda engellenen suikast ile ilgili bir açıklama yaptı.

10 Ekim 2011 Pazartesi 19:13A+A-

İnsani Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), Zeytinburnu'nda Çeçenistan eski Şeyhülislamı Şemseddin Batukayev'e düzenlenen suikastle ilgili bir açıklama yaparak Türkiye'deki Çeçenlerin güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

İMKANDER'den yapılan açıklamada, iki hafta önce de Zeytinburnu'nda üç Çeçen vatandaşının öldürüldüğü hatırlatılarak, bu suikast daha güncelliğini korurken başka bir suikast girişiminde bulunulmasının güvenlik zaafiyeti olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaşadığımız bu son durum, Çeçen kardeşlerimizin can güvenliklerinin ne kadar ciddi bir zafiyet içinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Daha üç kardeşimizin kanları kurumadan girişilen bu siyasi cinayet teşebbüsü; ajanlar ve tetikçilerin, Türkiye'yi rahat hareket edebilecekleri bir ülke olarak gördüklerini açıkça ortaya koymaktadır. İstanbul'un orta yerinde güpegündüz işlenen bir katliama dair, hala hiçbir hükümet yetkilisinin açıklama yapmamış olması ise üzücüdür. Bu durum ülkemizde mafya usulü ile cinayet ve katliam yapmaya yeltenen kişi ve yapıların, öyle görünüyor ki, daha pervasız hareket etmelerini sağlamaktadır."

Açıklamada son olarak Çeçenler ve Kafkasya kökenlilerin güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınması için yetkililer göreve çağrıldı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum