1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İmitasyon Atatürk’ün Maceraları
İmitasyon Atatürk’ün Maceraları

İmitasyon Atatürk’ün Maceraları

Sayın Bahçeli, çözüm ‘imitasyon Atatürk'le selfie çektirmeyi reddetmek’ten ötesini işaretliyor: Atatürkçü ruh hali ve söyleminin bizatihi kendisini reddetmek.

29 Ocak 2015 Perşembe 05:22A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Günlük hayatta çokça kullanılan ‘imitasyon’, İngilizce bir kelime ve taklit, öykünme gibi anlamlara sahip. ‘Fake’ yani sahte de deniliyor. Belli bir örneğe benzemeye veya benzetmeye çalışma, birinin davranış ve konuşmalarını tekrarlayarak eğlenme ve benzetilerek yapılmış şey gibi anlamları var. Genelde pırlanta, kürk, saat, elektronik eşya gibi değerli eşyaların, pahalı markaların daha ucuz taklitlerine imitasyon adı veriliyor. Öykünme duygusu, marka merakı, şöhret tutkusu ağır basan kompleksli birey ve toplumlarda imitasyon ürünler her zaman revaçta oluyor.

Salı günü Meclis’teki MHP grubuna hitap eden Devlet Bahçeli’nin yaptığı konuşmayı dinleyenlerden biri de kamuoyuna “Atatürk'e benzeyen Türk” olarak lanse edilen Göksel Kaya’ydı. Bahçeli’nin konuşmasını canlı yayınlayan hemen bütün ajans ve tv’ler adeta eşit oranda Devlet Bahçeli ve Göksel Kaya’ya odaklanmıştı. Göksel Kaya yani imitasyon Atatürk’ ‘karizmatik’ duruşuyla hem en ön sırasında oturduğu MHP grubunun hem de kameraların ilgi odağı olmaktan son derece memnundu. Ne de olsa Atatürk’ün aziz hatırasını hem Meclis’teki MHP grubunda yeni bir heyecanla yaşatma fırsatı bulmuş olmanın hem de bu heyecanı yurt sathına yaymış olmanın haklı gururu vardı önünde.

Yazının Devamı >>>