1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. İmam-Hatip Mezunlarının Üniversite Başarısı
İmam-Hatip Mezunlarının Üniversite Başarısı

İmam-Hatip Mezunlarının Üniversite Başarısı

Hem LGS hem de YKS yerleştirme sonuçlarına bakıldığında imam hatiplerin üstün başarı sağladığı görülüyor.

05 Eylül 2018 Çarşamba 18:31A+A-

İmam hatip liseleri, katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımların yeniden açılmasından sonra başarılarını artırarak yollarına devam ediyor. Hem LGS yerleştirme sonuçları hem de YKS yerleştirme sonuçlarında bu başarılar ortaya çıktı. Özellikle 2014 yılında eğitim ve öğretime başlayan proje imam hatip liselerinin ilk mezunlarını vermesi de bu başarıda önemli bir rol oynadı.

İmam hatip liselerinde okuyan öğrenciler, YKS’da önemli başarılara imza atarak Türkiye’nin önemli üniversitelerinden gözde bölümlere yerleşti. İmam hatip lisesi mezunu 234 bin öğrencinin yüzde 28.6’sı lisans ve önlisans bölümlerine yerleşirken, yüzde 37.6’sı da lisans, önlisans ve açıköğretim fakültelerinin öğrencisi oldu.

Kartal’dan 23 öğrenci Boğaziçi’nde

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bu sene 154 öğrenci iyi üniversitelerin gözde bölümlerine yerleşti. 23 kişi Boğaziçi Üniversitesi’nin öğrencisi olurken, öğrenciler bu üniversitenin PDR, Matematik, İşletme, Felsefe, İngilizce Öğretmenliği, Makine Mühendisliği, İktisat, İnşaat Mühendisliği, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Tarih, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Dilbilim, Çeviribilim bölümlerine girdi. Kartal mezunu öğrencilerden 29’u mühendislik, 21’i sağlık bilimleri, 18’i hukuk, 17’si sosyal bilimler, 12’si tıp, 11’i PDR, 10’u iktisadi ve idari bilimler, 8’i mimarlık, 8’i dil bölümleri, 8’i öğretmenlik, 7’si ilahiyat, 5’i diş hekimliği öğrencisi oldu.

Beyoğlu mezunları mühendislik tercih etti

Köklü imam hatip liselerinden Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 85 öğrenci üniversiteye girdi. Bunların 26’sı çeşitli üniversitelerin mühendislik fakültelerini tercih etti. 11 öğrenci hukuk, 10 öğrenci de tıp fakültesine kaydını yaptırdı. Beyoğlu’ndan 8 öğrenci Boğaziçi Üniversitesi, 11 öğrenci İstanbul Üniversitesi, 6 öğrenci İstanbul Teknik Üniversitesi, 3 öğrenci ODTÜ’nün öğrencisi oldu. Geri kalan isimler de Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki iyi üniversitelerine yerleşti. Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarından 5 kişi ise İlahiyat Fakültesi’ni tercih etti.

Tevfik İleri’den güzel haber

Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu sene sınava girerek tercihte bulunan 300 öğrenciden 176 öğrencisini Boğaziçi, Bilkent, ODTÜ, Hacettepe, İstanbul, Marmara gibi üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştirdi. Kazananlar arasında 33 mühendislik, 20 hukuk, 6 tıp, 9 psikoloji, 6 PDR, 12 İslami İlimler, 19 İlahiyat, 9 mimarlık öğrencisi de bulunuyor. Okuldan hafızlığını tamamlayarak mezun olan Said Kahya ise, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’ne yerleşti. Yine hafızlığını tamamlayan öğrencilerden Ahmet Karakazım da Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi oldu.

Uluslararası lisenin başarısı

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde eğitim ve öğretim hayatına devam eden 13 uluslararası imam hatip lisesinden biri olan Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi de sınavda başarılarıyla göz doldurdu. Lisenin üç öğrencisi Boğaziçi Üniversitesi’ne girerken, bu öğrencilerden biri Tarih, diğer ikisi ise Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinin öğrencisi oldu. Bir öğrenci ODTÜ İngilizce Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne girdi. Diğer öğrenciler ise Hacettepe, Yıldız Teknik, Medipol, Sebahattin Zaim, İbni Haldun, İstanbul, Marmara, Medipol Üniversitelerine yerleşti. Okuldan 7 hukuk, 3 de tıp fakültesi öğrencisi çıktı. 2 kişi de ilahiyat ve İslami ilimleri tercih etti.

Mihriban uçak mühendisi olacak

Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 159 öğrencisi de çeşitli üniversiteleri kazanarak kayıt yaptırdı. Lisenin öğrencilerden biri olan Elif Mihriban Zeyveli İstanbul Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nde eğitim hayatına başladı. Habibe Betül Gürsoy da Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü’nü burslu olarak kazandı. Okuldan 2 öğrenci Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nü kazanırken, 3 öğrenci hukuk, 5 öğrenci siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, 2 öğrenci halkla ilişkiler ve reklamcılık, 2 öğrenci gazetecilik ve radyo TV sinema bölümleri öğrencisi oldu. 17 öğrenci de ilahiyat fakültesine kaydını yaptırdı.

Hanne hem hafız hem tıp öğrencisi

Kadıköy’de bulunan Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Zeynep Hanne Gökel, okulda hafızlık yaparken aynı zamanda üniversite sınavına hazırlandı. Hanne, YKS sınavında tıp fakültesini kazanarak Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğrencisi oldu. YKS sınavında dil alanında birinci olan Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmed Bera Nasuhbeyoğlu da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ni kazandı. Yine YKS’da derece yaparak TYT ek puanlı yerleştirmede Türkiye üçüncüsü olan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Saniye Feyza Ülgür, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin öğrencisi oldu.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

4 Yorum