1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İlkha Muhabirinden Başbakan Basın Danışmanına Protesto
İlkha Muhabirinden Başbakan Basın Danışmanına Protesto

İlkha Muhabirinden Başbakan Basın Danışmanına Protesto

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun programını takip etmesi engellenen basın mensubu, kendisine verilen akredite kartını yakarak yaşadıkları çifte standardı protesto etti.

27 Kasım 2014 Perşembe 09:30A+A-

AK Parti 5’inci Olağan Kongresi için bu gün Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu takip etmek isteyen İlke Haber Ajansı muhabir Osman Gülebak ve ekibi, Başbakan’ın basın danışmanının 28 Şubatı aratmayan uygulamalarının hedefi haline geldi. 

İlke Haber Ajansı olarak sürekli engellendiklerini ve kendilerine karşı bir çifte standardın uygulandığını belirten Osman Gülebak, kendilerine karşı yapılan bu ayrımcılığa tepki göstererek aldığı akredite kartını yakarak olaya tepki gösterdi. 

Talimat Başbakanlık basın danışmanı Osman Sert’ten…

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu günkü programına katıldıktan sonra görevlilerce yaka paça dışarı atıldıklarını belirten Gülebak, yaşadıkları olayın asıl müsebbibinin Başbakanlık Basın Danışmanı Osman Sert olduğunu söyledi.

Gülebak, “Başbakanlık Basın Danışmanı Osman Sert yetkili kişiye bunları bir daha bu tür programlara almayın diye talimat verdi. Basın danışmanı Osman Sert’te ne hakla bizleri programa almıyorsunuz diye sorduğumda ise kendisi,  ‘Bizim aldığımız karar böyle. Belirlediğimiz bazı basın kuruluşları dışında hiç kimse bu salona alınmayacak.” diyerek toplantıya alınacak basın kuruluşlarının isimlerini kendilerine söylediğini belirtti. 

“Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmeyeceğimizi belirtmek isterim.” 

Kendilerine yapılan bu davranışın alenen yapılmış bir haksızlık olduğunu söyleyen ve Şanlıurfa Valiliği’nden aldığı Akredite kartını basın önünde yakarak olayı protesto eden Gülebak, “Basın özgürlüğünden dem vurulduğu bölesi bir dönemde yapılan bu çifte standardı kınıyorum ve hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmeyeceğimizi belirtmek isterim. ” ifadelerini kullandı

“Birçok yetkiliye ulaşmak istememize rağmen hiç kimse bizimle muhatap olmadı” 

Daha önce yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Şanlıurfa Valiliği tarafından bazı basın kuruluşlarına ve bazı basın mensuplarına karşı çifte standardın uygulandığını belirten Gülebak, “Başbakanın Topçu meydanında yaptığı mitinge katılamadık. Görevimizi yapmamız açıkça engellendi. Birçok yetkiliye ulaşmak istememize rağmen hiç kimse bizimle muhatap olmadı. Herkes topu bir birine atarak mesuliyetin altında çıkmaya çalışmıştır.” şeklinde konuştu. 

“Burada keyfi ve hukuksuz bir uygulama söz konusu”

Mağduriyetlerini dile getirmek için Şanlıurfa Valisiyle görüşme taleplerinin olumsuz sonuçlandığını da ifade eden Gülebak, “Burada keyfi ve hukuksuz bir uygulama söz konusu. Bu engellemeleri yapanların amacının ne olduğunu anlamış değilim. Ancak Şanlıurfa’da basın özgürlüğüne yönelik sık sık yaşanan engellemelerin asıl sebebinin Şanlıurfa Valiliği olduğunu düşünüyoruz. Valilik basın mensuplarının sorunlarını hal etmediği gibi randevu taleplerine cevap dahi vermemektedir. Burada basının işini yapması engellenmiş ve bir suç işlenmiştir. Yetkililerin basın mensuplarının görevlerini daha iyi icra edebilmeleri için daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum