1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. İLKHA Muhabiri PKK Tarafından Kaçırıldı
İLKHA Muhabiri PKK Tarafından Kaçırıldı

İLKHA Muhabiri PKK Tarafından Kaçırıldı

Akraba ziyaretinde bulunmak için Silvan`a giden İLKHA muhabiri Ali Adiyaman, ziyaret ettiği köylerinde PKK`liler tarafından kaçırıldı.

27 Ağustos 2014 Çarşamba 18:04A+A-

Silvan ilçesi Dağcılar (Gundé Şao) köyüne, akraba ziyaretinde bulunmak için giden İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman, PKK’liler tarafından misafir olduğu evden kaçırıldı.

Edinilen bilgilere göre, olay bu gün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Silvan’a bağlı Dağcılar (Gundé Şao) köyüne akrabalarını ziyaret için giden Adiyaman ve beraberinde ki anne ve babası PKK’liler tarafından alıkonuldu.

Ali Adiyaman’ın İlke Haber Ajansı muhabiri olduğunu ve bundan dolayı alıkoyduklarını belirten PKK’liler, Adiyaman’ı ve aracını alarak köyden çıktıkları öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Ali Adiyaman’ın akrabaları, PKK’lilerin köye bir pikap ile geldiklerini ve kendilerinin evde oturduğu bir anda kendilerini dışarı çıkararak kimliklerini kontrol ettiklerini söyledi. Ali Adiyaman’ı İlke Haber Ajansı muhabiri olduğu gerekçesiyle alıkoyduklarını söyleyen akrabaları, Ali Adiyaman’ı nereye götürdüklerini bilmediklerini de sözlerine eklediler.

Hatırlanacağı üzere Ali Adiyaman’ın babası Hüseyin Adiyaman, seçim sürecinde BDP’ye oy vermediği gerekçesiyle ölüm ile tehdit edilmiş, 65 yaşındaki Hüseyin Adiyaman ve eşi PKK’liler tarafından darp edilerek köyden çıkarılmışlardı. Hüseyin Adiyaman son olarak yaptığı açıklamada kendilerine yapılan bu saldırı ve baskıların tek sebebinin İslami kimlikleri olduğunu belirterek PKK’lilerin, kendilerinin bu hassasiyetlerinden dolayı alenen peygambere ve İslam’a hakaret ettiklerini dile getirmişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

8 Yorum