1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. İlk Resmi Kürtçe Kitap Yayınlandı
İlk Resmi Kürtçe Kitap Yayınlandı

İlk Resmi Kürtçe Kitap Yayınlandı

Başbakanlık Müsteşarlığı, tarafından hazırlanan 'Sessiz Devrim: Türkiye'nin Demokratik Değişim ve Dönüşüm Envanteri' adlı kitap Kürtçe'ye çevrildi

12 Aralık 2013 Perşembe 13:38A+A-

Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) tarafından hazırlanan 'Sessiz Devrim: Türkiye'nin Demokratik Değişim ve Dönüşüm Envanteri' adlı kitap Kürtçeye çevrildi.

KDGM tarafından 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları' kitabı tanıtım toplantısı ile 'Terörle Mücadele ve İnsan Hakları Konusunda Kurumsal Perspektifler Paneli' dün Ankara’da yapıldı. Panele; KDGM Müsteşarı Ulvi Saran, 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları' kitabının yazarı Ana Salinas De Frias, birçok bürokrat ve terörle mücadele uzmanı katıldı.

Programın en dikkat çeken ayrıntısı ise KDGM tarafından hazırlanan 'Sessiz Devrim: Türkiye'nin Demokratik Değişim ve Dönüşüm Envanteri' adlı kitap oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önsözünü yazdığı kitap 'Şorêşa Bedeng' adıyla Kürtçeye çevrildi. Kitabın daha önce de İngilizce ve Arapça çevirisi yayımlanmıştı. Kitabın Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca baskıları için de çalışmalar devam ediyor.

Kitapta, Türkiye’de yakın dönem demokrasi ve insan hakları serüveni, güvenlik paradigmasının değiştirilmesi, sivil denetim ve denetim alanında atılan adımlar, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi alanında atılan adımlar, yargı reformu, kültürel hakların genişletilmesi ve eğitim alanının demokratikleştirilmesi alanında atılan adımlar, sosyo-ekonomik alanda atılan adımlar ve yerel yönetimlerin güçlenmesi alanında atılan adımlar konu başlıkları bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT