1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan'a Göre Sina Baskını MOSSAD'ın İşi
İhvana Göre Sina Baskını MOSSADın İşi

İhvan'a Göre Sina Baskını MOSSAD'ın İşi

Müslüman Kardeşler, Pazar günü Mısır-İsrail sınırında bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıdan MOSSAD'ı sorumlu tuttu.

07 Ağustos 2012 Salı 14:08A+A-

Pazar günü Mısır-İsrail sınırında bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 16 Mısır askeri öldürülmüştü.

Müslüman Kardeşler, saldırıdan İsrail istihbaratı MOSSAD’ı sorumlu tuttu. İsrail dışişleri ise suçlamayı “saçmalık” diyerek reddetti.

İsrail güçleri, sınırın Mısır tarafında 16 polis memurunun ölümüne yol açan saldırı ardından İsrail'e girmeyi başaran en az yedi silahlı kişiyi öldürdüklerini söylüyor.

Kuzey Sina'da meydana gelen olayla ilgili olarak İsrail ve Mısırlı yetkililer İslamcıları suçlayan açıklamalarda bulundular. Ancak Müslüman Kardeşler'in internet sitesinde olayın ''Mossad'a bağlanabileceği'' söyleniyor.

Müslüman Kardeşler, Mısır'ın yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimini zor duruma sokmak için İsrail'in sınırdaki saldırıyı düzenlediğini belirtti.

Hüsnü Mübarek'in devrilmesi ardından yapılan ilk özgür seçimlerde cumhurbaşkanlığına seçilen Mursi, Müslüman Kardeşler'in üyesi.

HAMAS da İsrail’in İşi Demişti!

İsrail'e yönelik suçlamayı Filistin topraklarında Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas örgütü de onayladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Hamas lideri ve Gazze'de hükümet başkanı İsmail Heniyye, ''Bu saldırının sorumlusu şu ya da bu şekilde İsrail'dir. Amaçları, Mısır'daki yeni hükümeti küçük düşürmek ve Gazze Şeridi'ne uyguladıkları ablukayı kaldırma girişimlerini sınırda problemler yaratarak sekteye uğratmaktır.'' diye konuştu.

Mısır ordusundan yapılan açıklamada ise saldırganlar ''Mısır ulusunun düşmanları'' olarak nitelendi ve ''kuvvet kullanılarak ortadan kaldırılmaları gerektiği'' belirtildi.

Kuzey Sina'da daha sıkı kontrol önlemleri alınırken, Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah geçiş noktası süresiz kapatıldı.

***

Mücahid Şura Konseyi: Saldırıyla İlgimiz Yok!

Mısır'ın Sina Yarımadasında faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Mücahid Şura Konseyi de Mısır ordusuna düzenlenen saldırıyla ilgilerinin olmadığını açıkladı.

Örgüt, yaptığı açıklamada saldırıyla yakından uzaktan alakalarının olmadığını ilan etti. Örgüt tek hedeflerinin İsrail olduğunu ve saldırının bir tuzak olduğunu belirtti.

PressMedya’da yer alan habere göre Mücahid Şura Konseyi açıklamasında saldırının bölgedeki samimi mücahid hareketleri baskı altına almak ve İsrail'e odaklanmalarını engellemek amacı taşıdığı vurgulanarak tek hedeflerinin İsrail olduğu dile getirildi.

Şura Konseyi "Tek amaçlarının İsrail'e saldırmak" olduğunu belirten Şura Konseyi, daha önceki (18 Haziran'da) İsrail'i hedef alan saldırıda Mısır askerlerine zarar vermemek için büyük çaba harcadıklarını ve hiçbir Mısır askerinin olayda zarar görmediğini de hatırlattı. Amaçlarının işgal devletini zayıflatmak olduğunu belirten hareket saldırının bir komplo olduğunu ve mücahidlerin hedefe konulduğunu dile getirdi.

Ayrıca El Kaide yanlısı bir stratejik araştırma merkezi olan Davetul Hak Stratejik Araştırmalar ve Çalışmalar Merkezi de yayınladığı bir analizde saldırının birçok şüpheli yön taşıdığı ve bölgede İsrail'in çıkarlarına hizmet edecek olayları tetikleme amacı taşıdığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT