1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan Yöneticisi İşkence Edilerek Katledildi!
İhvan Yöneticisi İşkence Edilerek Katledildi!

İhvan Yöneticisi İşkence Edilerek Katledildi!

Cunta polisi tarafından tutuklanan İhvan yöneticilerinden iş adamı Tarık Halil, işkence edilerek katledildi! Darbecileri lanetliyor, Tarık Halil'e Allâh'tan rahmet diliyoruz.

04 Temmuz 2015 Cumartesi 09:02A+A-

İhvan yöneticilerinden iş adamı Tarık Halil’in iki hafta önce kaybolmasının ardından, bir tutukevinde işkence görerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Naaşı 5 Gündür Ailesine Verilmiyor

Ramazan Ayı’nın ilk gününde Halil ile İhvan Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Saad İlive’nin darbeci orduya ait bir “güvenlik gücü” tarafından kaçırıldığı, ikisinin gizli bir tutukevinde şiddetli bir işkence gördükleri belirtiliyor. Halil'in ailesinden alınan bilgilere göre, işkence sonucunda katledilen Halil’in naaşı, Kahire’deki Zinhum Morgu’nda 5 gündür kendilerine verilmiyor.

Naaşın Morgda Olduğu Tesadüf Eseri Öğrenildi

Halil’in oğlu Muhammed, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada: “İki haftadır babamın nerede olduğunu bilmiyorduk. Birkaç saat önce tesadüf eseri naaşının Zinhum Morgu’nda bulunduğunu öğrendik.” diyerek, babasının naaşında işkence izlerinin bulunduğunu, kendilerine haber verilmeden morgda 5 gündür saklandığını söyledi.

Muhammed: “Naaşın nerden geldiğini sorduğumuzda Kasr el-Ayni Hastanesi’nden getirildiğini öğrendik. Babama ne olduğunu, hastaneye nasıl geldiğini anlamak için hastaneye gittik fakat oradan bilgi alamadık.” diyerek, babasının cunta yönetimi tarafından katledildiğini vurguladı.

9 İhvan Yöneticisi Kahire’de Katledilmişti

İhvan'ın orta düzey 9 yöneticisi önceki gün Batı Kahire'de 6 Ekim semtinde polis tarafından yargısız infaza kurban gitmişti. Darbeci“güvenlik güçleri”, 9 yöneticiyi katlettikten sonra yanlarına birkaç tane de silah bırakarak kendileriyle çatışmaya girildiği süsü vermişti. Bu iddia katledilen İhvan yöneticilerinin aileleri tarafından reddedilmişti

HABERE YORUM KAT

1 Yorum