1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da ‘İslam Çözümdür’ Sloganı Tartışılıyor
Mısırda ‘İslam Çözümdür’ Sloganı Tartışılıyor

Mısır'da ‘İslam Çözümdür’ Sloganı Tartışılıyor

Müslüman Kardeşler, 'İslam çözümdür' sloganına karşı herhangi bir engelleme halinde seçimleri boykot edeceğini duyurdu.

19 Ekim 2011 Çarşamba 13:27A+A-

Mısır Müslüman Kardeşler hareketi bağlantılı Hürriyet ve Adalet Partisi, seçimlerde 'İslam çözümdür' sloganı kullanmakta ısrarcı olduklarını açıkladı.

El Mısr el Yevm Gazetesi'nin haberine göre, parti yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Mısır Yüksek Seçim Komisyonu tarafından kullanılması reddedilen 'İslam çözümdür' sloganının Yüksek Mahkeme kararına aykırı olmadığı ifade edilerek, herhangi bir engelleme girişiminde seçimleri boykot edecekleri ifade edildi.

Hürriyet ve Adalet Partisi yönetim kurulu üyelerinden Azab Mustafa yaptığı açıklamada, sloganlarına yönelik hukukî hiçbir engelin olmadığının altını çizdi ve "şayet sloganımız yasaklanırsa, biz seçimleri boykot edeceğiz açıklamasını yaptı."

Mustafa açıklamasında, 'İslam çözümdür' sloganının Mısır Yüksek Mahkemesi kararına  aykırı olmadığının da altını çizdi.

'ÇÖZÜM İSLAMDIR' TARTIŞMASI

Mısır Müslüman Kardeşler'e yakınlığı ile bilinen Hürriyet ve Adalet Partisi'nin kullandığı 'çözüm İslam'dır' sloganı ise bu çerçevede yasaklanabilir.

Mısır'da yayınlanan el Ahram Gazetesi'nin haberine göre, Mısır Müslüman Kardeşler hareketine bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi'nin seçim için kullandığı 'İslam çözümdür' propagandası ise ülkede tartışmalara neden oldu.

Mısırlı bazı siyasî partiler Özgürlük ve Adalet Partisi'nin seçim propagandası olarak 'İslam' kelimesini kullanmasını eleştirdi.

Özgürlük ve Adalet Partisi'nin kullandığı 'İslam çözümdür' sloganı ülkedeki diğer İslamî kökenli partiler ve siyasî hareketler tarafından da eleştirildi.

"SLOGAN ANAYASALDIR VE DİNÎ DEĞİL"

Özgürlük ve Adalet Partisi avukatı Ahmet Abu Baraka ise Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim kurulunun parti çalışmalarına karşı herhangi bir engelleme girişimde itiraz edeceklerini dile getirdi.

Ayrıca Baraka, bazı siyasî partiler tarafından eleştirilen sloganın anayasal olduğunu ve dinî olmadığını da sözlerine ekledi.

"KİMSENİN KİMSEYE DİNİNİ HATIRLATMASINA GEREK YOK"

En Nur ve En Nahda partileri ile Cemaat'ul İslamî de önümüzdeki meclis ve başkanlık seçimlerinde İslamî sloganların kullanılmamasından yana olduklarını açıkladı.

En Nahda Partisi yetkilileri, Özgürlük ve Adalet Partisi'nin sloganını eleştirerek "kimsenin kimseye dinini hatırlatmasına gerek yok." açıklamasını yaptı.

Mısır Komünist Partisi ve Riyade Partisi de 'İslam çözümdür' sloganının seçimlerde kullanılmasını istemediklerini açıkladı.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT